Ciao a Tutti – pierwsza mrożona pizza w stylu neapolitańskim

Ciao a Tutti stworzyło pizzę mrożoną, którą od początku do końca przygotowuje się ręcznie, pracując na najlepszych, certyfikowanych, włoskich produktach. Dzięki długoletniej współpracy z zaprzyjaźnionymi gospodarstwami, finalnie powstaje produkt, wyróżniający się jakością której z trudem można doszukiwać się wśród oferowanej na polskim rynku pizzy mrożonej.

 

Osobiste zaangażowanie w dobór produktów oraz wiedza i długoletnie doświadczenie płynące z prowadzenia pizzerii neapolitańskich pozwoliło przenieść wyznawaną przez producenta filozofię jakości na nowy grunt. Ciao a Tutti od zawsze kojarzone z brakiem kompromisów dotyczących produktów wychodzi naprzeciw najbardziej wymagającym konsumentom, którzy żyjąc w szybkim tempie, nie chcą jednocześnie rezygnować z tego z wartościowe na talerzu.

 

Ręcznie wyrabiane ciasto

Ciasto powstaje w oparciu o oryginalną recepturę z Neapolu. Jest wynikiem wiedzy i doświadczenia płynącego zarówno ze szkoleń w Neapolu, jak i prowadzenia pizzerii neapolitańskich. Składa się z wody, mąki, drożdży i soli morskiej.

 

Po wyrobieniu wyrasta przez 24 godziny w ściśle kontrolowanej przez nas temperaturze, czemu zawdzięcza niepowtarzalną strukturę. Po 24 godzinach, wyrobione ręcznie ciasto jest gotowe na położenie składników. Świeże produkty, które kładzie się na pizzy, tworzą gotową do wypieku całość. Temperatura pieczenia wynosi 460 stopni. Pizza przebywa w piecu ok 70-80 sekund. Po wystudzeniu jest zamrażana i stanowi produkt finalny.

 

Wysokiej jakości składniki

MĄKA TYPU 00

Tradycja i rzemiosło pizzy neapolitańskiej, zakładają by do jej wyrobu użyć wyłącznie mąki pszennej typu 00. Jest bogata w gluten, wysoko elastyczna i  bardzo drobno mielona. Jej właściwości przekładają się na idealną konsystencję ciasta i wyjątkowe walory smakowe po upieczeniu.

 

POMIDORY SAN MARZANO D.O.P.

W Ciao a Tutti w sosie znajdującym się na pizzy znaleźć można wyłącznie pomidory San Marzano, które posiadają Certyfikat Chronionego Miejsca Pochodzenia DOP z rejonu Agro Sarnese – Nocerino.

 

MOZARELLA FIOR DI LATTE

Wytwarzana wyłącznie z mleka krowiego. Ma świeży, łagodny i mleczny smak oraz delikatny maślany zapach. Mozarella fior di latte, której używa się w Ciao a Tutti, przyjeżdża zaraz po procesie produkcji, bezpośrednio z Włoch.

 

SALAMI PICCANTE VENTRICINA

Tradycyjne włoskie salami dojrzewające. Wytwarzane z mięsa wieprzowego z dodatkiem czosnku, soli, ziaren białego i czarnego pieprzu, rozmarynu, ziaren kopru i peperoncino. Produkowana w rejonie Abruzzo.

 

SALAMI NAPOLI

Produkowana w rejonie Kampanii według tradycyjnych receptur. Na jej niepowtarzalny smak składają się dodatki ziół i wyczuwalne ziarna czarnego pieprzu. Uznawana za jedną z najlepszych odmian salami produkowanych na terenie Włoch.

 

Trzy warianty smakowe