Czosnek z ziołami w oleju OLE! – pełen niepowtarzalnego smaku

Czosnek z ziołami w oleju OLE! to gotowy produkt do użycia zaraz po odkręceniu poręcznego słoiczka. Niezastąpiony w kuchni smak czosnku połączony ze starannie dobraną mieszanką śródziemnomorskich ziół. Wyrazisty o niepowtarzalnym aromacie, nadaje potrawom prawdziwie południowego charakteru. Czosnek z ziołami w oleju od OLE! – czego chcieć więcej?

Ta kompozycja chrupiącego czosnku, aromatycznych ziół i delikatnej zalewy olejowej przypadnie do gustu wielbicielom niejednej zagranicznej kuchni. Czosnek z ziołami w oleju OLE! idealnie łączy się z różnymi rodzajami mięsa – nie tylko wyśmienicie pasuje do drobiu, ale podkreśla smak również intensywniejszych mięs, jak wołowina, wieprzowina, jagnięcina.

 

Odkryj kulinarne inspiracje OLE! Propozycje na zwykłe i niezwykłe okazje z PRZEPIŚNIKA OLE!.

PRZEPIS: Sałatka z kaszy, koziego sera i czosnku z ziołami w oleju OLE!

Składniki:


– 100g kaszy (np. kuskus lub bulgur)
– 2 łyżki świeżego pesto + oliwa
– sól, pieprz
– nerkowce
– 2 łyżki startego sera koziego
– granat
– limonka (po 1 łyżeczce soku wraz ze startą skórką)
– kozi ser (twardy, długo dojrzewający)
– Czosnek z ziołami w oleju OLE!

 

Nerkowce prażymy na suchej patelni wraz ze szczyptą soli. Siekamy- kilka orzeszków zostawiamy w całości. Kaszę gotujemy według instrukcji. Granat dzielimy na pół i mocno potrząsamy nad miseczką, aby wydobyć ziarenka. W miseczce łączymy pesto z niewielką ilością oliwy. Powstały sos łączymy z ugotowaną kaszą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pestki granatu, 2 łyżki czosnku oraz starty kozi ser. Ilość wedle uznania. Na talerzach, najlepiej za pomocą ringa, układamy kaszę. Posypujemy startym kozim serem, orzeszkami, ziarenkami granatu oraz czosnkiem.