FRoSTA – utrzymanie dostaw to społeczna odpowiedzialność producentów

W dobie obecnej pandemii nie należy zapominać, że branża spożywcza jest odpowiedzialna za zapewnienie bezpieczeństwa żywieniowego Polaków.

Utrzymanie dostaw żywności to społeczna odpowiedzialność producentów żywności, a także naszych partnerów handlowych.

Produkcja żywności z definicji wiąże się z wysokimi standardami higienicznymi – pracownicy FRoSTY na co dzień pracują w odzieży ochronnej, maskach i rękawiczkach, dezynfekują ręce. Obecna sytuacja jedynie te działania zintensyfikowała. – mówi Paweł Wojciechowski. I dodaje: W naszym zakładzie wprowadzono szereg rozwiązań mających na celu minimalizację ryzyka związanego z zakażeniem, znacznie wykraczających poza zalecenia SANEPIDu.

 

Zmagamy się z ograniczonym dostępem do maseczek, rękawic i płynu do dezynfekcji, które standardowo używane są w fabryce FRoSTY w ogromnych ilościach. Proces zakupowy znacznie się wydłużył, a ceny poszły w górę nawet o kilkaset procent. Naszym zdaniem zakłady produkujące żywność powinny, tuż po placówkach medycznych, mieć zagwarantowany dostęp do środków ochrony osobistej. Są nam one niezbędne do utrzymania produkcji i ciągłości dostaw żywności do sklepów.

 

– Paweł Wojciechowski – dyrektor handlowy FRoSTY na Polskę i Europę Centralną