Żywność wegańska to dynamiczna kategoria, również w Polsce. W odpowiedzi na ten trend powstał konkurs GOOD VEGE – doświadczeni szefowie kuchni ocenią walory smakowe i organoleptyczne zgłoszonych produktów.
OPIS KATEGORII
Abc kucharza
W tej kategorii oceniamy półprodukty do przygotowania wegańskiego posiłku. Składniki, dodatki oraz sosy i przyprawy niezbędne w każdej kuchni.
Wege obiad
Tutaj oceniamy gotowe potrawy: świeże, pasteryzowane lub mrożone, które po przygotowaniu stanowią pełny posiłek.
Zdrowa przekąska
W tej kategorii oceniamy „małe co nieco” do zjedzenia w biegu: zamienniki jogurtów, chipsy owocowe, musy.
Na kanapkę
Pasty, smarowidła, pasztety i inne wegańskie cuda dedykowane do zastosowania na porcji świeżego chleba.
Roślinne orzeźwienie
Napoje na bazie roślin, orzeźwiające i pełne odżywczych składników.
Roślinna porcja energii
Wysokoenergetyczne przekąski na bazie składników roślinnych.
Roślinny deser
Budynie, desery i inne smakołyki do jedzenia łyżeczką.
Wege na słodko
Lody, słodycze, ciastka i inne wege słodkości.
Czysta etykieta
Produkty, które w swym składzie mają nie więcej niż pięć składników.
Jeśli trzeba będzie podgrzać – podgrzejemy, upiec – upieczemy: całe zaplecze restauracji Moonsfera jest do naszej dyspozycji.
Medal GOOD VEGE to rekomendacja dobrego smaku, udzielona przez fachowców. Warto o nią powalczyć.
Regulamin oraz formularz zgłoszenia produktów dostępna na: Good Vege – goodcontest.pl