GOOD VEGE – konkurs jakiego jeszcze nie było!

Żywność wegańska to dynamiczna kategoria, również w Polsce. W odpowiedzi na ten trend powstał konkurs GOOD VEGE – doświadczeni szefowie kuchni ocenią walory smakowe i organoleptyczne zgłoszonych produktów.

OPIS KATEGORII

 

Abc kucharza

W tej kategorii oceniamy półprodukty do przygotowania wegańskiego posiłku. Składniki, dodatki oraz sosy i przyprawy niezbędne w każdej kuchni.

 

Wege obiad

Tutaj oceniamy gotowe potrawy: świeże, pasteryzowane lub mrożone, które po przygotowaniu stanowią pełny posiłek.

 

Zdrowa przekąska

W tej kategorii oceniamy „małe co nieco” do zjedzenia w biegu: zamienniki jogurtów, chipsy owocowe, musy.

 

Na kanapkę

Pasty, smarowidła, pasztety i inne wegańskie cuda dedykowane do zastosowania na porcji świeżego chleba.

 

Roślinne orzeźwienie

Napoje na bazie roślin, orzeźwiające i pełne odżywczych składników.

 

Roślinna porcja energii

Wysokoenergetyczne przekąski na bazie składników roślinnych.

 

Roślinny deser

Budynie, desery i inne smakołyki do jedzenia łyżeczką.

 

Wege na słodko

Lody, słodycze, ciastka i inne wege słodkości.

 

Czysta etykieta

Produkty, które w swym składzie mają nie więcej niż pięć składników.

 

Jeśli trzeba będzie podgrzać – podgrzejemy, upiec – upieczemy: całe zaplecze restauracji Moonsfera jest do naszej dyspozycji.

Medal GOOD VEGE to rekomendacja dobrego smaku, udzielona przez fachowców. Warto o nią powalczyć.

 

Regulamin oraz formularz zgłoszenia produktów dostępna na: Good Vege – goodcontest.pl