Kapary w zalewie octowej OLE! – wyrazisty smak dla kulinarnych entuzjastów

Kapary w zalewie octowej OLE! to wykwintna i zaskakująca warzywna przekąska oraz doskonały dodatek do wielu dań. Idealna propozycja dla kulinarnych entuzjastów, którzy lubią niecodzienne smaki.  Odkryj wyjątkową dawkę specjalnie wyselekcjonowanych kaparów, zamkniętą w poręcznym słoiczku. Poznaj śródziemnomorski klimat i kreuj kulinarne arcydzieła każdego dnia.

Wzbogać swoją kuchenną spiżarnię o uniwersalny dodatek, który urozmaici każde danie, nadając mu głębi, wzmocni smak i aromat serwowanych specjałów. Kapary w zalewie octowej OLE! doskonale komponują się zdaniami z drobiu, ryb, a także różnego rodzaju sosów. Świetnie łączą się także z wszelkimi sałatkami, nadając im niebanalnego smaku. Eksperymentuj i zaskakuj.

 

Zaskocz najbliższych świątecznymi pomysłami na wykorzystanie Kaparów w zalewie octowej OLE!. Poznaj prosty i SZYBKI przepis na Tatar z łososia w towarzystwie Kaparów OLE! To jest to! SPRAWDŹ: https://bit.ly/3wLzyPM

PRZEPIS: Tatar z łososia z Kaparami w zalewie octowej OLE! i awokado

Składniki:
– ½ fileta z łososia (ok.180-200g)
– 1/2 czerwonej cebuli
– 2 duże łyżki Kaparów w zalewie octowej OLE! + do dekoracji
– po 1 łyżeczce soku z cytryny i limonki
– 1 duże dojrzałe awokado
– sól, pieprz
– świeża pietruszka lub kolendra
– 1 łyżka sosu sojowego

 

Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Polewamy łyżeczką z soku z cytryny i limonki. Doprawiamy do smaku. Z Łososia usuwamy skórkę i siekamy na drobną kostkę. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do ryby wraz z kaparami. Doprawiamy solą (uważając z ilością ze względu na sos oraz kapary), pieprzem oraz sosem sojowym. Dodajemy sok z limonki i cytryny (ilość wedle uznania) oraz posiekaną pietruszkę/kolendrę.

 

Przygotowujemy dwie małe okrągłe foremki (ringi), które układamy na talerzach. W każdej z nich nakładamy połowę posiekanego awokado, a na górę tatar z dodatkami. Skrapiamy sokiem z limonki. Dekorujemy kaparami, plasterkiem limonki i (opcjonalnie) solą gruboziarnistą.

 

Więcej propozycji znajdziesz w PRZEPISNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl