
Kapary w zalewie octowej oryginalne dopełnienie Twoich potraw od OLE!
Sympatycy ostrzejszych potraw doceniają ich wyrazisty charakter. Kulinarni pasjonaci chętnie wykorzystują w połączeniu z łagodniejszym smakiem. Kapary w zalewie octowej OLE! idealnie wpasują się w każdą kuchnię i każde umiejętności. Wykorzystaj je u siebie!
Wyróżniają się intrygującym aromatem oraz gorzko-cierpkim smakiem, który przypomina zielone oliwki wzbogacone chrzanem i pieprzem. Swoją intensywnością dopełniają każdą potrawę, zadawalając wymagające podniebienia.
Kapary w zalewie octowej OLE! podkreślą smak drobiu i ryb. Doskonale sprawdzą się w przygotowaniu sosów, a także jako dodatek do sałatki. Wybierz PROSTY przepis dla siebie razem z OLE!: Kalafior zapiekany z boczkiem i Kaparami w zalewie octowej OLE!: https://bit.ly/3FQ63AD lub Zapiekanka makaronowa z burakami i Kaparami OLE!: https://bit.ly/37Niu3E
Kulinarne inspiracje dopasowane do Twojego podniebienia znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE!: https://bit.ly/3IheYej
PRZEPIS: Sałatka z grillowanym łososiem i Kaparami w zalewie octowej OLE!
Składniki:
- łosoś
- mieszanka sałat z młodych liści
- Kapary w zalewie octowej OLE!
- sezam do posypania
- 1/3 pęczka pietruszki
- zioła do łososia: 1 łyżeczka ziół prowansalskich oraz świeżo mielony pieprz
- Sos do sałatki:
- oliwa
- sok z ½ limonki i cytryny
- 1 łyżeczka musztardy miodowej
- 1 łyżka miodu
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Porcje łososia marynujemy z ziołami i grillujemy na patelni. Łączymy składniki na sos do sałatki i odstawiamy do przegryzienia się smaków. Na talerzu rozkładamy sałatę, kawałki łososia, Kapary
w zalewie octowej OLE!. Całość polewamy sosem.