skip to Main Content

Kuchnia południa Europy – Suszone pomidory z pieprzem marynowanym OLE!

Smak słodkich pomidorów wzbogacony aromatem bazylii i oregano połączono z nutką pikanterii –  marynowanym pieprzem. Zdobądź się na odwagę i wyrusz w nieznaną przygodę z Suszonymi pomidorami z pieprzem marynowanym OLE!. Odwaga, różnorodność, ciekawość – to wszystko będzie potrzebne, aby kulinarna wyprawa okazała się sukcesem.

Niebanalność i ciekawe połączenia to jest to czego potrzebujesz. OLE! dba o różnorodność oferując między innymi Suszone pomidory z marynowanym pieprzem. Słodycz pomidorów i ostrość pieprzu to połączenie, które nie pozwoli o sobie zapomnieć. Doskonałe jako dodatek do sałatek, dań mięsnych i ryb. Świetny partner imprezowych koreczków czy tortilli. Eksplozja smaku na wyciągnięcie ręki. Daj się uwieść finezji i postaw na odrobine przyjemności. OLE! Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami  – śródziemnomorski charakter smaku.

 

Poznaj kwintesencję sztuki kulinarnej w stylu OLE! Odkryj świat inspiracji i świetnych przepisów w PRZEPISNIKU OLE! – https://bit.ly/340w1iQ

 

PRZEPIS:

Jaglane kotleciki z Suszonymi pomidorami z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!

Składniki:

  • 200g kaszy jaglanej
    • ½ słoika Suszonych pomidorów z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!
    • 1 szklanka pestek słonecznika i dyni
    • mały pęczek natki pietruszki
    • 1 cebula
    • 1 łyżeczka ostrej papryki
    • ½ łyżeczki cynamonu
    • sól, pieprz

Pestki słoneczka oraz dyni mielimy (np. w młynku do kawy). Cebulę siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Kaszę płuczemy kilka razy, zalewamy 2 szklankami wrzątku, solimy i gotujemy aż do czasu wchłonięcia wody (ok.15-20 minut).

 

Ugotowaną kaszę łączymy ze zmielonymi pestkami, suszonymi pomidorami i posiekaną oraz zarumienioną cebulą. Doprawiamy ziołami oraz przyprawami.

 

Wszystko dokładnie łączymy i zwilżonymi dłońmi formujemy klopsiki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Kotleciki możemy także usmażyć na oleju.

Back To Top