Nowe, pełne wartościowych składników letnie smaki Sucharków. Doskonałe na lekkie śniadanie przy wschodzie słońca lub piknik ze znajomymi – Sucharki z ziarnami oraz Sucharki z oliwą i ziołami. Wypiekane są bez oleju palmowego i bez dodatku cukrów. To źródło białka i błonnika, które są niezwykle cenne w naszej diecie.
Letnie smaki Sucharków to wartościowa przekąska w pracy i między posiłkami. Dzięki optymalnemu opakowaniu sprawdzą się także na wycieczce. Można delektować się nimi solo jako chrupiąca letnia przekąska lub jako dodatek do różnych posiłków.
Bogate w cenne ziarna
Sucharki z ziarnami wpisują się w letnie smaki. Powstają z dodatkiem wartościowych ziaren: słonecznika, siemienia lnianego oraz pestek dyni, które w wyjątkowy sposób wzbogacają smak i dodają jeszcze więcej chrupkości. Ziarna mają również pozytywny wpływ na układ pokarmowy. Sucharki z ziarnami pasują m.in. do gęstych zup kremów, sałatek i zapiekanek. To ciekawa alternatywa dla tradycyjnego chleba i sposób na lekkie kanapki.
Klimat słonecznej Prowansji
Sucharki z oliwą i ziołami to aromatyczna kompozycja ziół prowansalskich dla miłośników śródziemnomorskich smaków. Ich smak pozwala przenieść się do klimatu malowniczej tawerny nad Lazurowym Wybrzeżem. Zioła zawarte w Sucharkach wyróżniają się wysokimi walorami kulinarnymi. Charakteryzują się także przyjemnym zapachem przywodzącym na myśl piękny śródziemnomorski krajobraz. Mieszanka z oregano, tymianku, cząbru, rozmarynu, bazylii i majeranku pobudza zmysły i pozytywnie działa na nasz organizm. Nowych Sucharków z oliwą i ziołami można spróbować z ulubionymi składnikami – serem, wędliną, warzywami czy sosami.
Letnie smaki powstały z myślą o wakacyjnych miesiącach. Ich smak przypomina o beztroskim czasie i ciepłych wojażach. Nowe smaki to znak, że zadowolenie konsumentów to jeden z priorytetów Mamut Polska S.A.