Mazurska Manufaktura prezentuje wielkanocny likier jajeczny z rzemieślniczą czekoladą

Z myślą o zbliżającej się Wielkanocy Mazurska Manufaktura S.A. – producent kraftowych alkoholi mocnych – wprowadza do oferty limitowaną, świąteczną edycję swoich flagowych produktów. Na półkach wybranych sieci handlowych w całej Polsce pojawił się likier jajeczny w klasycznej wersji, a także nowość: likier jajeczny z dodatkiem rzemieślniczej czekolady od Manufaktury Czekolady.

Likier jajeczny to jeden z reprezentacyjnych, rzemieślniczych produktów z oferty Mazurskiej Manufaktury. Jest produkowany w małych partiach, na bazie własnej, tradycyjnej receptury, uwzględniającej tylko cztery składniki: spirytus pszeniczno-żytni, wodę z własnego ujęcia, świeże żółtka z jaj pochodzących z ekologicznych, mazurskich hodowli oraz cukier. W 2022 roku likier został wyróżniony podwójnym złotem w kategorii „Kremy i likiery emulsyjne” podczas 5. edycji Warsaw Spirits Competition.
Nowość: likier jajeczny z dodatkiem rzemieślniczej czekolady
W nowej, limitowanej edycji świątecznej pojawił się zarówno likier jajeczny w klasycznej wersji, jak i nowość produktowa: likier jajeczny z dodatkiem czekolady mlecznej. Powstał on dzięki współpracy z Manufakturą Czekolady – rzemieślniczym producentem czekolad w modelu „bean to bar”. Oba likiery wyróżnia okolicznościowy branding, jak i oryginalne butelki z zamknięciem typu swing-top. Produkty trafiają w ramach marcowych akcji in-out do sieci handlowych, takich jak: Intermarche czy PoloMarket, a także do sieci sklepów specjalistycznych Al Capone. Będą dostępne na sklepowych półkach aż do wyczerpania zapasów.
O Mazurskiej Manufakturze
Mazurska Manufaktura S.A. to założona w 2019 r. rodzinna spółka specjalizująca się w produkcji mocnych alkoholi segmentu premium, ale też aktywnie działająca na rynku piw regionalnych i rzemieślniczych. Głośnym dokonaniem firmy jest rewitalizacja zabytkowego, ponad 100-letniego browaru w Szczytnie na Mazurach, do którego wkrótce powróci produkcja lokalnej marki Jurand. Wśród najbardziej znanych produktów wysokoprocentowych z oferty Mazurskiej Manufaktury można wymienić wódkę Bielik (wyróżniony w branżowych konkursach rzemieślniczy produkt klasy premium), likier jajeczny czy serię kraftowych nalewek z Kwaśną Wiśnią i Rześką Pigwą na czele.