Nowa Delma 80% – maślany smak

Nowość od Upfield dołącza do innych produktów pochodzenia roślinnego, takich jak Rama, Flora, Flora Proaktiv, Kasia. „Delma 80% – maślany smak” oferuje Konsumentom wiele zalet jak np. brak konserwantów, zawartość wit. A i D (w 100g aż 100% i 150% dziennej referencyjnej wartości spożycia) oraz szerokie możliwości zastosowania w kuchni: od smarowania, przez smażenie i gotowanie aż po grillowanie. Tak jak wszystkie produkty Upfield, także Delma nie zawiera częściowo uwodornionych (utwardzonych) olejów roślinnych, które są źródłem szkodliwych izomerów trans.

Kształt masła
Delma 80% jest dostępna w standardowych kubkach 500g. Nowością są natomiast 250g „kostki”, które Konsumenci znają z masła czy też Kasi do pieczenia. W kategorii masła, miksów i margaryn w Polsce kształt 200 g/250g kostki ma aż 70% produktów. Dlatego Delma 80% – obok podstawowego wariantu 500g – w nowej odsłonie ma także kształt kostki.

 

Lepsza i atrakcyjniejsza cenowo niż masło
Delma 80% jest pochodzenia roślinnego a nie zwierzęcego. Produkuje się ją z olejami roślinnymi, w tym rzepakowym i słonecznikowym, które są cennym źródłem omega 3 i omega 6. Łatwo rozsmarowuje się na świeżym chlebie nawet po wyjęciu z lodówki. Instytucje naukowe zgodnie zalecają ograniczanie spożywania tłuszczów nasyconych, a roślinna Delma 80% ma ich dwa razy mniej niż np. masło 82%. Warto pamiętać, że główne źródło tłuszczów nasyconych w diecie Polaków to właśnie żywność pochodzenia zwierzęcego.
Delma jest również niezwykle atrakcyjna cenowo. Sugerowana cena za opakowanie 250 g wynosi 1,99 zł. To ponad dwukrotnie mniej niż średnia cena masła w 2019 r. (ok. 5,11 za sztukę 200/250 g). Natomiast wysoka, 80% zawartość tłuszczu (w maśle ok. 82%) powoduje, że profil smakowy nowej Delmy jest zbliżony do masła.
„W naszym segmencie rynku w ostatniej dekadzie nie było wielu ciekawych nowości. Delma 80% maślany smak może to zmienić. Nowy produkt Upfield ma to, co najlepsze w maśle np. wysoką zawartość tłuszczu i dlatego jest smaczna. Jednak od masła pozytywnie się odróżnia: bazuje na olejach roślinnych – a nie tłuszczach zwierzęcych, których powinniśmy w diecie unikać” – mówi Vassilen Tzanov, Dyrektor Generalny Upfield na Polskę i Ukrainę.

 

Produkowana w Polsce
Dla wielu Konsumentów ważnym aspektem żywności jest polskie pochodzenie. Nowa Delma to produkt opracowany z myślą właśnie o polskich Konsumentach. Podobnie jak Rama, Flora, Kasia – także i Delma 80% jest produkowana w fabryce Upfield w Katowicach. Do sklepów i hurtowni trafiają tylko świeże produkty, ponieważ transport z naszego magazynu do nawet najdalszego krańca Polski zajmuje najwyżej kilkanaście godzin.

 

Ekspozycja poza lodówką (dot. Delma 250g)
Delmę w kostce wyróżnia także możliwość przechowywania poza podstawowym łańcuchem chłodniczym. Jest to możliwe z uwagi na unikalną konsystencję i odpowiednią kompozycję olejów roślinnych w jej składzie. Dzięki temu Delma 80% 250g w sklepie może być eksponowana również poza półką chłodniczą do 14 dni w temperaturze do 20°C.