Serek homogenizowany to ponadczasowy przysmak dla dzieci, idealny jako samodzielna przekąska, do naleśników, ciast i deserów, a także na kanapki. We wszystkich sklepach Lidl Polska klienci znajdą BIO serek homogenizowany dedykowany dzieciom pod marką Pilos, w ramach linii Piratki. Wyróżnia go prosta etykieta – bez substancji zagęszczających, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników oraz bez dodatku białego cukru, a słodzony jest BIO syropem z agawy!
Serek homogenizowany to od wielu lat popularny produkt na polskich stołach – polubiły go zwłaszcza dzieci. Lidl wprowadził do swojej stałej oferty serek homogenizowany w wersji BIO dedykowany dzieciom marki Pilos, Piratki (1,99 zł/120 g/1 szt.). Składniki wykorzystane do produkcji serka pochodzą z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych. Produkt nie zawiera sztucznych aromatów, barwników, ani konserwantów. Nie znajdziemy w nim również dodatku białego cukru, a BIO syrop z agawy, który dodaje zrównoważonego, słodkiego smaku.
Serek homogenizowany możemy wykorzystać na wiele różnych sposobów – sprawdzi się jako samodzielna przekąska, z owocami czy płatkami zbożowymi lub jako dodatek do potraw i deserów. Szukając inspiracji, warto zajrzeć na www.kuchnialidla.pl. Znajdziemy tam wiele przepisów na pyszne dania, np. na pyszny i kolorowy omlet biszkoptowy z owocami i serkiem homogenizowanym wg Pawła Małeckiego.
Omlet z borówkami i serkiem homogenizowanym wg Pawła Małeckiego
Składniki:
- jaja, rozmiar L – 3 szt.
- miód – 2 łyżki
- mąka orkiszowa – 1,5 łyżki
- olej kokosowy – 1 łyżka
- waniliowy serek homogenizowany BIO – 1 opakowanie
- borówki – 1 garść
Przygotowanie:
Jajka myjemy, oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i ubijamy przez chwilę. Dodajemy miód i mąkę orkiszową. Delikatnie łączymy składniki za pomocą rózgi. Na patelni roztapiamy olej kokosowy. Wlewamy masę i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Ściągamy z patelni. Serek homogenizowany BIO nakładamy na połowę omletu. Wykładamy borówki. Dekorujemy listkiem mięty.