Nowa linia produktów Lidla dedykowana dzieciom

Serek homogenizowany to ponadczasowy przysmak dla dzieci, idealny jako samodzielna przekąska, do naleśników, ciast i deserów, a także na kanapki. We wszystkich sklepach Lidl Polska klienci znajdą BIO serek homogenizowany dedykowany dzieciom pod marką Pilos, w ramach linii Piratki. Wyróżnia go prosta etykieta – bez substancji zagęszczających, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników oraz bez dodatku białego cukru, a słodzony jest BIO syropem z  agawy!

Serek homogenizowany to od wielu lat popularny produkt na polskich stołach – polubiły go zwłaszcza dzieci. Lidl wprowadził do swojej stałej oferty serek homogenizowany w wersji BIO dedykowany dzieciom marki Pilos, Piratki (1,99 zł/120 g/1 szt.). Składniki wykorzystane do produkcji serka pochodzą z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych. Produkt nie zawiera sztucznych aromatów, barwników, ani konserwantów. Nie znajdziemy w nim również dodatku białego cukru, a BIO syrop z agawy, który dodaje zrównoważonego, słodkiego smaku.

 

Serek homogenizowany możemy wykorzystać na wiele różnych sposobów – sprawdzi się jako samodzielna przekąska, z owocami czy płatkami zbożowymi lub jako dodatek do potraw i deserów. Szukając inspiracji, warto zajrzeć na www.kuchnialidla.pl. Znajdziemy tam wiele przepisów na pyszne dania, np. na pyszny i kolorowy omlet biszkoptowy z owocami i serkiem homogenizowanym wg Pawła Małeckiego.

 

Omlet z borówkami i serkiem homogenizowanym wg Pawła Małeckiego

Składniki:

  • jaja, rozmiar L – 3 szt.
  • miód – 2 łyżki
  • mąka orkiszowa – 1,5 łyżki
  • olej kokosowy – 1 łyżka
  • waniliowy serek homogenizowany BIO – 1 opakowanie
  • borówki – 1 garść

Przygotowanie:

Jajka myjemy, oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i ubijamy przez chwilę. Dodajemy miód i mąkę orkiszową. Delikatnie łączymy składniki za pomocą rózgi. Na patelni roztapiamy olej kokosowy. Wlewamy masę i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Ściągamy z patelni. Serek homogenizowany BIO nakładamy na połowę omletu. Wykładamy borówki. Dekorujemy listkiem mięty.