Nowość – aksamitny deser z maślanką od Mlekpolu

Wśród konsumentów stale rosnącą atrakcyjnością cieszą się produkty, w których tradycja idzie w parze z nowoczesnością. Właśnie takie są nowe desery maślankowe od SM Mlekpol. Aż w 60% składają się z maślanki powstającej z najlepszego polskiego mleka, co nadaje produktowi prawdziwie naturalny smak oraz bardzo charakterystyczną, aksamitną konsystencję. Zaskakujące zestawienia smakowe maślanki z kokosem i czekoladą lub tartą cytrynową czy muffinką jagodową już tej wiosny pojawią się na sklepowych półkach.

Mlekpol, jak zawsze w sposób kompleksowy stara się realizować oczekiwania swoich konsumentów i wprowadza na rynek nowe desery na bazie maślanki, przyciągające uwagę barwnymi opakowaniami i zaskakującymi smakami. Dzięki połączeniu maślanki i wyjątkowych dodatków powstały smaki, które z pewnością na stałe dołączą do naszych ulubionych. Zamknięte w okrągłych, kolorowych kubeczkach desery o kusząco brzmiących i oryginalnych smakach: nata de coco z kawałkami czekolady, tarta cytrynowa oraz muffinka jagodowa są doskonałym rozwiązaniem dla tych, którzy w przekąsce szukają czegoś więcej, niż tylko zaspokojenia głodu. To propozycje stworzone z myślą o drugim śniadaniu, a także zdrowym deserze. Nowe produkty Mlekpolu są nie tylko gęste i pyszne, zawierają również żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej. Produkt wyróżnia czysta etykieta i krótki skład. Dostępne są w 170 g wygodnych opakowaniach.