Obrane i gotowe do dalszej obróbki warzywa w ofercie Makro

W sieci hurtowni Makro Polska znaleźć można szeroki wybór obranych, krojonych i kalibrowanych warzyw, gotowych do dalszej obróbki termicznej.  

Nowa oferta dedykowana klientom z sektora gastronomicznego obejmuje surowe warzywa odpowiednio przygotowane do dalszej obróbki termicznej – obrane, krojone i kalibrowane, co pozwala zachować jednolitość serwowanych dań. W sieci hurtowni Makro Polska znaleźć można m.in. buraki, dynię, paprykę, pietruszkę, por, seler, cebulę, marchew, kapustę czy ziemniaki, które dostępne są w różnych wariantach takich, jak m.in.: kostka, pióro, plastry, paski julienne.

 

 

 Tego typu produkty pozwalają pracownikom lokalu skupić się na innych zadaniach, niż wstępne przygotowywanie produktów do dalszej obróbki termicznej. Jest to szczególnie ważne w obecnej sytuacji na rynku, kiedy to w wielu miejscach brakuje rąk do pracy – podkreśla Robert Ciechomski, manager grupy klientów HoReCa, Makro Polska.

Produkty nie zawierają konserwantów. Dzięki odpowiedniemu opakowaniu można przechowywać je przez 5 dni (w temperaturze 2-5 st. C) bez utraty na jakości. Warzywa są dostępne w optymalnych dla lokali gastronomicznych gramaturach – od 0,7 kg do 5 kg.

 

źródło: informacja prasowa Makro Polska