Z nimi stworzenie potraw w śródziemnomorskim klimacie będzie niezwykle proste. Oliwki czarne drylowane OLE! podkreślą smakowo i wizualnie każde danie. Dodadzą wykwintności niejednej potrawie. Sprawdź z czym skomponują się w Twojej kuchni!
Wyjątkowy smak oliwek czarnych, choć nieco delikatniejszy niż zielonej odmiany, w znakomity sposób dopełni każdy przepis. Same w sobie są niezwykle apetyczne, a w połączeniu z innymi składnikami stworzą niebanalne dania. Podkreślą wyglądem i aromatem imprezowe koreczki, dania rybne oraz sałatki warzywne. Doskonale sprawdzą się również w przypadku zapiekanek, lunchowych przekąsek czy jako uzupełnienie past.
Możliwości, w których wykorzystasz oliwki czarne drylowane jest nieskończenie wiele. Od Ciebie zależy, którą z Twoich potraw chcesz wyróżnić i któremu daniu chcesz nadać klimatu prosto znad Morza Śródziemnego. Wypróbuj PROSTE przepisy OLE!: Cukinie z kaszą jaglaną i oliwkami OLE!: https://bit.ly/3MqHey0 lub Sałatka z serem, gruszką i orzechami OLE!: https://bit.ly/3Lk7V5M
Wszystkie smakowite przepisy, które z łatwością wykorzystasz w swojej kuchni znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE!: https://bit.ly/375vOjO
PRZEPIS:
Makaron tagliatelle w sosie winno-śmietanowym z Oliwkami czarnymi drylowanymi OLE!
SKŁADNIKI:
- makaron tagliatelle
- 2 szalotki
- kieliszek białego wina wytrawnego
- 100ml śmietany 30%
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy: pieprz młotkowany, szczypta papryczki chilli, sól
- 2 łyżki masła
- drylowane oliwki czarne Ole!
- gałązka świeżego rozmarynu
- parmezan
Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu (odstawiamy 1/3 szklanki wody z ugotowanego makaronu do sosu). Siekamy szalotki. Smażymy na maśle z posiekanym czosnkiem winem i gałązką rozmarynu. Po odparowaniu wina dodajemy śmietankę i przyprawy. Czekamy, aż sos zgęstnieje i dolewamy wodę z makaronu. Dodajemy Oliwki czarne drylowane OLE!, dorzucamy makaron i wszystko mieszamy. Na koniec posypujemy startym parmezanem.