skip to Main Content

Oliwki czarne drylowane – OLE! nadają potrawom smakowitego charakteru

Z nimi  stworzenie potraw w śródziemnomorskim klimacie będzie niezwykle proste. Oliwki czarne drylowane OLE! podkreślą smakowo i wizualnie każde danie. Dodadzą wykwintności niejednej potrawie. Sprawdź z czym skomponują się w Twojej kuchni!

Wyjątkowy smak oliwek czarnych, choć nieco delikatniejszy niż zielonej odmiany, w znakomity sposób dopełni każdy przepis. Same w sobie są niezwykle apetyczne, a w połączeniu z innymi składnikami stworzą niebanalne dania. Podkreślą wyglądem i aromatem imprezowe koreczki, dania rybne oraz sałatki warzywne. Doskonale sprawdzą się również w przypadku zapiekanek, lunchowych przekąsek czy jako uzupełnienie past.

 

Możliwości, w których wykorzystasz oliwki czarne drylowane jest nieskończenie wiele. Od Ciebie zależy, którą z Twoich potraw chcesz wyróżnić i któremu daniu chcesz nadać klimatu prosto znad Morza Śródziemnego. Wypróbuj PROSTE przepisy OLE!: Cukinie z kaszą jaglaną i oliwkami OLE!: https://bit.ly/3MqHey0 lub Sałatka z serem, gruszką i orzechami OLE!: https://bit.ly/3Lk7V5M

 

Wszystkie smakowite przepisy, które z łatwością wykorzystasz w swojej kuchni znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE!: https://bit.ly/375vOjO

PRZEPIS:
Makaron tagliatelle w sosie winno-śmietanowym z Oliwkami czarnymi drylowanymi OLE!

SKŁADNIKI:

  • makaron tagliatelle
  • 2 szalotki
  • kieliszek białego wina wytrawnego
  • 100ml śmietany 30%
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: pieprz młotkowany, szczypta papryczki chilli, sól
  • 2 łyżki masła
  • drylowane oliwki czarne Ole!
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • parmezan

 

Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu (odstawiamy 1/3 szklanki wody z ugotowanego makaronu do sosu). Siekamy szalotki. Smażymy na maśle z posiekanym czosnkiem winem i gałązką rozmarynu. Po odparowaniu wina dodajemy śmietankę i przyprawy. Czekamy, aż sos zgęstnieje i dolewamy wodę z makaronu. Dodajemy Oliwki czarne drylowane OLE!, dorzucamy makaron i wszystko mieszamy. Na koniec posypujemy startym parmezanem.

Back To Top