skip to Main Content

Oliwki zielone z pastą paprykową OLE! – doskonała przekąska dobrze „nadziana”

Szukasz doskonałej przekąski w wyjątkowym wydaniu? Oliwki zielone z pastą paprykową OLE! to doskonała propozycja, która przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom śródziemnomorskich smaków. Odkryj ten wyjątkowy produkt – zamknięty w poręcznym słoiczku OLE!.

Najwyższej jakości zielone oliwki w połączeniu z pastą paprykową to najbardziej „nadziany” wśród produktów marki OLE!. To niebanalna propozycja pełna wyjątkowego smaku i aromatu. Doskonale smakuje saute- wystarczy wyjąć je ze słoiczka i mamy oryginalną, gotową do spożycia przekąskę. Wzbogaci także smak wielu, bardziej złożonych potraw: np. sałatek, pizzy, zapiekanek, mięs czy dań z ryżu i makaronu.

Komponuj wyjątkowe kulinarne kreacje

Z Oliwkami zielonymi z pastą paprykową OLE! przygotowanie prostych, a zarazem wyjątkowych potraw jest banalnie proste.  Wypróbuj jeden z naszych niebanalnych przepisów na Papryki zapiekane z kaszą bulgur, warzywami i Oliwkami z pastą paprykową OLE! (PRZEPIS: https://bit.ly/3LFaNeY) czy doskonałą Zupę krem z papryk i pomidorów z Oliwkami z pastą paprykową OLE! (https://bit.ly/3GUFZn4). Inspiruj się i próbuj nowych smaków! Po więcej propozycji na zwykłe i wyjątkowe okazje zapraszamy do PRZEPISNIKA OLE! na: www.wole-ole.pl

PRZEPIS:

Makaron z sosem pomidorowym i Oliwkami zielonymi z pastą paprykową OLE!

Składniki:

  • ulubiony makaron (ilość wedle uznania)
  • 1 duża cebula lub dwie szalotki
  • Oliwa
  • 1 duża puszka pomidorów
  • 2 fileciki anchois
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ słoika Oliwek zielonych z pastą paprykową OLE!
  • ½ startej na drobnych oczkach marchewki (jeśli pomidory są za kwaśne)
  • parmezan do posypania

 

Czosnek kroimy w plasterki. Smażymy na oliwie- cały czas mieszając. Dodajemy anchois oraz oliwki. Smażymy chwilę, po czym dodajemy pomidory z puszki. Lekko ugniatamy oliwki. Smażymy całość ok. 10min. W tym czasie gotujemy makaron. Po ugotowaniu odcedzamy go, lecz zostawiamy ½ szklanki wody z gotowania. Dodajemy ją do sosu. Zwiększamy ogień i energicznie mieszamy, aby płyn połączył się z sosem. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą (musimy uważać, ponieważ anchois jest bardzo słone). Smażymy tak kilka minut. Do sosu dodajemy makaron. Mieszamy i podgrzewamy kilka minut. Serwujemy na ciepło. Tuż przed podaniem dodajemy oliwki zielone z pastą paprykową OLE!, świeżo starty parmezan oraz świeżo zmielony pieprz.

 

Back To Top