Pastena – pasta z suszonych pomidorów od OLE! – królowa dań imprezowych

Karnawał w pełni. Daj się zainspirować OLE! Odkryj Pastenę – pastę z suszonych pomidorów OLE! – z jej pomocą stworzenie idealnej domówki jest czystą przyjemnością.

Pastena – pasta z suszonych pomidorów OLE! to doskonałe połączenie najlepszej jakości suszonych pomidorów i specjalnie wyselekcjonowanego zestawu ziół, które zamknięte zostało w praktycznym słoiku. Łatwość  podania sprawia, że  stanie się ona, początkiem śródziemnomorskich kulinarnych podróży.

Daj się porwać w kulinarny świat OLE!

Pastena- pasta z suszonych pomidorów OLE! doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Z jej pomocą możemy tworzyć niebanalne przekąski, ciepłe przystawki czy też dania główne. To także doskonały dip do ulubionych przekąsek: paluszków, krakersów czy nachosów. Dzięki Pastenie – paście z suszonych pomidorów OLE! przygotowanie dań i przekąsek na karnawałową domówkę jest banalnie proste.

 

Idealnie sprawdzi się jako nadzienie do jajek, tartaletek czy ciasta francuskiego. Z jej pomocą przyrządzimy też przepyszne dania z makaronu oraz  takie potrawy jak Zapiekanka Bolognese
z czosnkiem włoskim w oleju OLE! oraz Pasteną- pastą z suszonych pomidorów OLE! (PRZEPIS: https://bit.ly/3tIYpnO) czy wreszcie imprezowe – Mini pizze z Pasteną, pieczarkami i rukolą (https://bit.ly/3tKQvdz). Próbuj nowych smaków i kreuj własne, niebanalne potrawy! Z produktami OLE! to bardzo proste.

 

PRZEPIS:

Karnawałowe ruloniki z ciasta francuskiego z Pasteną – pastą z suszonych pomidorów OLE!

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie szynki typu prosciutto
  • opakowanie Pastena – pasta z suszonych pomidorów OLE!
  • parmezan do posypania

Płat ciasta smarujemy Pasteną – pastą z suszonych pomidorów OLE!, tak aby równomiernie rozprowadzić nadzienie. Dzielimy na paski, na które posypujemy starty ser oraz szynkę. Zawijamy tak, aby powstała różyczka. Ruloniki wkładamy do blaszki na muffiny. Pieczemy około 15-20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Podajemy najlepiej na ciepło, choć na zimno też dobrze smakują.