Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! – dla najbardziej wymagających

Pieczarki OLE! to wyjątkowe połączenie pieczarek marynowanych z marchewką i cebulą tworząc niepowtarzalny smak i aromat. Ta grzybowa przekąska została zamknięta w poręcznym słoiczku – dzięki czemu w każdej chwili jest gotowa do użycia.

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! to niebanalna propozycja do kulinarnych kompozycji . Mają one szerokie spektrum zastosowań. Mogą być wykorzystywane jako dodatek do dań, bądź serwowane w formie przekąsek. Z pewnością sprawdzą się na każdej imprezie jako element wytrwanych koreczków czy też dodatek do mięs czy ryb. Najwyższej jakości pieczarki OLE! dzięki aromatycznej zalewie z nutą gorczycy zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia.

 

Oryginalność, niepowtarzalny smak i wygoda w jednym słoiczku!

 

Odkrywaj inspirujące propozycje OLE! na szybkie dania z Pieczarkami marnowanymi OLE!. Wszystkie pomysły znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! https://bit.ly/3fzGomP Odkryj nową propozycję OLE! na – Stek z kalafiora z Pieczarkami marynowanymi OLE!.

PRZEPIS: Steki z kalafiora pieczony z Pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!

Składniki:

  • 1 cały duży kalafior (będziemy kroić go w poprzek, więc powinien mieć duży głąb)

Marynata:

  • 1 łyżka świeżej pietruszki
  • 1 łyżka miodu
  • przyprawy: duża szczypta soli, 1 łyżka słodkiej papryki, ½ łyżeczki papryczki cayenne, 1 łyżka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka płatków chilli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy(opcjonalnie)
  • sezam do posypania
  • Pieczarki marynowane z marchewką i cebula OLE!

 

Połączyć składniki marynaty i odstawić na min jedna godzinę. Kalafiora obrać z zewnętrznych liści i pokroić w poprzek na 2 steki (muszą to być części połączone z głąbem).  Steki położyć na blaszce wyłożonej papierem i bardzo dokładnie posmarować marynatą. Posypać sezamem. Obok ułożyć Pieczarki marynowane z marchewką i cebula OLE! w dużej ilości. Steki z kalafiora piec około 35 minut, by był dobrze dopieczony.