Pieczarki OLE! to wyjątkowe połączenie pieczarek marynowanych z marchewką i cebulą tworząc niepowtarzalny smak i aromat. Ta grzybowa przekąska została zamknięta w poręcznym słoiczku – dzięki czemu w każdej chwili jest gotowa do użycia.
Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! to niebanalna propozycja do kulinarnych kompozycji . Mają one szerokie spektrum zastosowań. Mogą być wykorzystywane jako dodatek do dań, bądź serwowane w formie przekąsek. Z pewnością sprawdzą się na każdej imprezie jako element wytrwanych koreczków czy też dodatek do mięs czy ryb. Najwyższej jakości pieczarki OLE! dzięki aromatycznej zalewie z nutą gorczycy zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Oryginalność, niepowtarzalny smak i wygoda w jednym słoiczku!
Odkrywaj inspirujące propozycje OLE! na szybkie dania z Pieczarkami marnowanymi OLE!. Wszystkie pomysły znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! https://bit.ly/3fzGomP Odkryj nową propozycję OLE! na – Stek z kalafiora z Pieczarkami marynowanymi OLE!.
PRZEPIS: Steki z kalafiora pieczony z Pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!
Składniki:
- 1 cały duży kalafior (będziemy kroić go w poprzek, więc powinien mieć duży głąb)
Marynata:
- 1 łyżka świeżej pietruszki
- 1 łyżka miodu
- przyprawy: duża szczypta soli, 1 łyżka słodkiej papryki, ½ łyżeczki papryczki cayenne, 1 łyżka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka płatków chilli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka musztardy(opcjonalnie)
- sezam do posypania
- Pieczarki marynowane z marchewką i cebula OLE!
Połączyć składniki marynaty i odstawić na min jedna godzinę. Kalafiora obrać z zewnętrznych liści i pokroić w poprzek na 2 steki (muszą to być części połączone z głąbem). Steki położyć na blaszce wyłożonej papierem i bardzo dokładnie posmarować marynatą. Posypać sezamem. Obok ułożyć Pieczarki marynowane z marchewką i cebula OLE! w dużej ilości. Steki z kalafiora piec około 35 minut, by był dobrze dopieczony.