Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! – imprezowa przekąską lub idealny dodatek do dania głównego

Odkryj wyśmienity świat warzywnych przysmaków. Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! to idealne proporcje zalewy i zawartych w niej dodatków. To fuzja smaków, która sprawia, że stają się one prawdziwym rarytasem.

Przepisy na przekąski z wykorzystaniem pieczarkowego przysmaku OLE! staną się gwarantowanym hitem każdego udanego spotkania! Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! to połączenie łagodnego smaku i szerokiego spektrum zastosowań. Doskonale nadają się jako imprezowa przekąska lub składnik koreczków. Na bazie pieczarek OLE! można również przygotować wykwintne sosy na zimno jak i na ciepło będące ważnym dodatkiem głównego dania.

 

Najwyższej jakości pieczarki dzięki aromatycznej zalewie z nutą gorczycy rozpieszczają nawet najbardziej wymagające podniebienia. Daj się zaskoczyć. Czerp MOC inspiracji z przepisów OLE! Sprawdź sprawdzony przepis na Tofu w sosie z Pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulką OLE!: https://bit.ly/3qO9y51 To tylko 25 minut czasu przygotowania, a wiele chwil wyjątkowości dla Ciebie i Twoich bliskich.

 

PRZEPIS: Tofu w sosie z Pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulką OLE!

Składniki:

  • 2 kostki tofu naturalnego
    • 10 łyżek sosu sojowego
    • sok z ½ limonki
    • 3 łyżki syropu klonowego
    • 2 łyżki startego świeżego imbiru
    • 2 łyżek skrobi ziemniaczanej
    • 3 ząbki czosnku
    • ziarenka sezamu
    • szczypiorek lub pietruszka do dekoracji
    • słoik Pieczarek marynowanych z marchewką i cebulką OLE!
    • ryż
    • olej

Gotujemy ryż. Tofu kroimy na równe kawałki (ok.1cm grubości). W miseczce łączymy sos sojowy z czosnkiem, imbirem, syropem i sokiem z limonki. Dwoma łyżkami powstałego sosu polewamy plasterki tofu. Pozostały sos odstawiamy na bok – będzie nam za moment potrzebny. Na patelni/woku rozgrzewamy olej (może być np. arachidowy do wzmocnienia orientalnego smaku lub taki, który używamy na co dzień). Smażymy tofu z dwóch stron do zbrązowienia. Dodajemy do niego Pieczarki marynowane OLE! z dodatkami ze słoiczka. Do naszego pozostałego sosu sojowego z dodatkami dodajemy 4 łyżki wody. W miseczce mieszamy 2 łyżki wody z 2 łyżeczkami skrobi, dokładnie mieszamy i dodajemy do sosu. Całość dokładnie mieszamy i od razu skrobia szybko osiada na dno, a wtedy sos nierówno gęstnieje) wlewamy do tofu z pieczarkami. Chwile podsmażamy do uzyskania gęstego sosu i podajemy z ryżem. Danie posypujemy świeżymi ziołami – szczypiorkiem lub pietruszką.