Rośl-Inne Burgery Oryginalne – nowość od marki Tarczyński

Firma Tarczyński ponownie rozszerza linię produktów roślinnych. Tym razem lider w produkcji kabanosów w Polsce wprowadza do oferty rewolucję wśród alternatywnych źródeł białka – Rośl-Inne Burgery. Wykonane w 100% z roślin, bogate w proteiny, witaminę B12 i żelazo produkty są świetnym zamiennikiem mięsa. Czas premiery nie jest przypadkowy, ponieważ 28 maja obchodzimy Światowy Dzień Burgera. 

Burgery BEZ KĘSA MIĘSA

Marka Tarczyński stworzyła unikalne burgery przygotowane w 100% z roślin, które mają charakterystyczną teksturę mięsa oraz niepowtarzalny smak, spełniając tym samym stawianą obietnicę – TAKIE JAK LUBISZ, ALE ROŚLINNE. To idealna propozycja dla wegetarian, flexitarian, a przede wszystkim dla miłośników mięsa, poszukujących alternatywnych źródeł białka.

 

Rosnące zainteresowanie alternatywami mięsa

Od dłuższego czasu można zaobserwować rozwijający się globalny trend, jakim jest ograniczanie lub całkowite wykluczanie mięsa z codziennej diety. Jest on obecny również w Polsce – z badań przeprowadzonych przez markę Tarczyński wynika, że aktualnie już ponad 2/3 Polaków sięga po roślinne zamienniki albo wyraża zainteresowanie nimi.[1] Wielu konsumentów ceni jednak wyjątkowy smak mięsa, dlatego poszukuje produktów, które jak najwierniej go przypominają. To właśnie z myślą o nich, marka Tarczyński stworzyła linię Rośl-Inne.

 

Od początku istnienia naszej rodzinnej firmy staramy się wsłuchiwać w głosy konsumentów, dlatego na bieżąco rozwijamy naszą ofertę, by dostarczać im to, czego potrzebują. Odpowiadając na rynkowe trendy poszukiwań roślinnych zamienników mięsa, w październiku 2020 roku zrewolucjonizowaliśmy rynek kabanosów, wprowadzając w 100% roślinne produkty. Linię Rośl-Inne, w której znajdziemy kabanosy w trzech różnych wariantach – Oryginalne, Piri-Piri i 3 Ziarna, poszerzyliśmy właśnie o wegańskiego burgera

– mówi Tomasz Tarczyński, Członek Zarządu oraz Dyrektor Marketingu i Eksportu Tarczyński S.A.

 

Prosty sposób na posiłek

Bogate w żelazo, witaminę B12 i błonnik burgery są dobrym sposobem na pyszny obiad lub kolację. Są proste w przygotowaniu w domu, a nawet w plenerze. Można je usmażyć na patelni, ugrillować lub upiec w piekarniku, by móc cieszyć się pełnowartościowym posiłkiem BEZ KĘSA MIĘSA.

 

[1] Źródło: Panel Ariadna, maj 2019 r.