Twaróg Sernikowy 15%

Twaróg Sernikowy 15% z OSM Wart-Milk – twaróg wykonywany metodą ultrafiltracji, charakteryzuje się posiadaniem cennych białek mleka. Jego smak jest łagodny, lekko kwaśny, a konsystencja jednolita, zwarta, bez grudek. Dzięki delikatnej strukturze masy serowej sernik po upieczeniu jest niezwykle puszysty i delikatny w smaku. Twaróg również idealnie nadaje się do przygotowywania kremów i mas twarogowych oraz nadzienia do naleśników. Na pewno zyska uznanie w oczach wielu klientów. Brązowy medalista w kategorii Ser do wypieków w konkursie Good Cheese 2018.


Good Cheese to konkurs zadedykowany polskim producentom sera, którzy komercyjnie oferują ser na naszym rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ upubliczniane są jedynie pierwsze trzy miejsca. Sędziowie oceniają główne walory smakowe o także wrażenia ogólne. Wszystkie produkty były wyjęte z opakowań i zakodowane – jurorzy nie wiedzieli jaki ser oceniają. Serom przyglądali się profesjonaliści –  kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Pełne wyniki konkursu dostępne są na stronie www.goodcontest.pl