Wakacje w pełni, a Ty nie masz pomysłu na kolejny letni posiłek? Zainspiruj się produktami od marki Vegeta, które wzbogacą smak Twoich letnich potraw! Mieszanki przypraw sprawdzą się doskonale do lekkich sałatek, dipów i dań obiadowych – podkreślą smak świeżych, sezonowych produktów. Mieszanki zawierają wyłącznie naturalne składniki: suszone warzywa oraz starannie wyselekcjonowane zioła i przyprawy. Wybierz swoją ulubioną mieszankę przypraw i poczuj smak lata!
Jakie potrawy sprawdzą się w letniej kuchni?
Posiłki przygotowywane w okresie letnim, rządzą się swoimi prawami. Na talerzu powinno być kolorowo, świeżo i zdrowo. Planując posiłki, wybieraj głównie produkty sezonowe, z których przyrządzisz lekkie przekąski i sałatki – dania idealne na obiad, kolację czy spotkanie z przyjaciółmi. Bogactwo świeżych warzyw w zasięgu ręki pozwala stworzyć wyjątkowe, pełnowartościowe dania, które zaspokoją głód o każdej porze dnia. Przykładem takich potraw może być popularna w sezonie letnim sałatka grecka, kultowa mozzarella z pomidorami, czy tradycyjne grillowane ziemniaki
z ziołami. Pamiętaj, że latem doskonale sprawdzą się również dania bezmięsne – ich przyrządzenie zajmuje mniej czasu i są lżejsze dla organizmu obciążonego upałami. Co również ważne, przygotowanie letnich posiłków nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych – z ich przyrządzeniem poradzi sobie nawet najmniej doświadczony kucharz. Wystarczy wybrać dobrej jakości produkty, podkreślić ich smak aromatycznymi mieszankami przypraw Vegeta Natur – i zdrowy, letni posiłek gotowy!
W ofercie Vegeta Natur znajdują się m.in.:
- Vegeta Natur do greckiej sałatki
- Vegeta Natur do mozzarelli i pomidorów
- Vegeta Natur do sałatek i dipów
- Vegeta Natur do ziemniaków z ziołami
Sprawdź, inspirujące przepisy na letnie posiłki z mieszankami Vegeta Natur.
- Sałatka grecka
Składniki:
- Mieszanka sałat
- Sezonowe warzywa
- Ser feta
- Oliwa
- Ocet
Sposób przygotowania:
- Warzywa umyć i pokroić.
- Posypać przyprawą według własnych upodobań.
- Dodać oliwę oraz ocet do smaku.
- Wymieszać.
- Dip
Składniki:
- Oliwa
- Woda
- Ocet
Sposób przygotowania:
- 2 łyżeczki przyprawy zmieszać z 3 łyżkami oliwy, 2 łyżkami wody i jedną łyżką octu.
- Wymieszać.
- Ziemniaki z ziołami
Składniki:
- Ziemniaki
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki umyć, pokroić w plastry lub ćwiartki.
- Posypać przyprawą, około 1 łyżeczki na 100g ziemniaków i wymieszać.
- Smażyć na patelni, piec w piekarniku lub na głębokim tłuszczu.
Więcej informacji na temat produktów Vegeta Natur oraz inspiracje kulinarne marki Podravka znajdziesz na stronie www.podravka.pl oraz na kanale YouTube Podravka Polska.