Warzywo dla smakoszy

Brokuły Bimi® to wyjątkowe warzywa – przypadną do gustu smakoszom (foodies), miłośnikom dobrego jedzenia i wszystkim, którzy lubią próbować nowych smaków. Słodkie i chrupiące brokuły Bimi® pasują do praktycznie każdego dania. Co więcej, przy odpowiedniej obróbce zachowują walory smakowe, chrupkość i piękny, soczyście zielony kolor. Sięgnij po Bimi® i poznaj liczne zalety tego wyjątkowego warzywa.

Czym się charakteryzują brokuły Bimi®?

Bimi® brokuły wyglądem przypominają tradycyjne różyczki brokułów na cieńszej i dłuższej łodydze, mają inny smak i dają większe możliwości w kuchni. Wyselekcjonowana odmiana sprawia, że brokuły opatrzone nazwą i logo Bimi® wyróżniają się na rynku brokułów.

Gdzie są uprawiane brokuły Bimi®?

Bimi® brokuły w sezonie letnim są uprawiane w Polsce w województwie kujawsko-pomorskim w okolicy Inowrocławia.

Od wiosny do lata Bimi® uprawiane są też w innych północnoeuropejskich krajach, a przez cały rok w Hiszpanii, Portugalii i Kenii.

Jak smakują Bimi® brokuły?

Bimi® mają łagodny i słodki smak, z wyczuwalną lekko orzechową nutą, znacznie różniący się od tradycyjnych brokułów.

Bimi® są jednocześnie chrupkie i soczyste, co sprawia, że świetnie smakują na surowo lub poddane tylko lekkiej obróbce termicznej.

Wartości odżywcze brokułów Bimi®

Niskokaloryczne i niskotłuszczowe Bimi® brokuły są bogate w błonnik i w witaminy z grupy B, A, C, E, a także w potas, fosfor, wapń oraz kwas foliowy.

Jak przygotować Bimi® brokuły?

Bimi® można spożywać w całości wraz z łodygami – nie wymagają więc obierania ani krojenia, przez co są bardzo łatwe w przygotowaniu oraz nie generują żadnych odpadów podczas gotowania!

Bimi® można blanszować, gotować, smażyć, gotować na parze, smażyć w głębokim tłuszczu lub grillować, ale także jeść na surowo.

Gdzie kupić Bimi® brokuły?

Bimi® brokuły są już dostępne w Polsce w wybranych sklepach i sieciach handlowych.