Wiosenne nowości WSP „Społem”

Na sklepowe półki trafiły dwa nowe sosy produkowane przez WSP „Społem”. Sos Kielecki prażona cebulka oraz Sos Kielecki sałatkowy z oliwkami idealnie komponują się z sezonowymi potrawami takimi, jak świeże warzywa czy dania z grilla. To propozycje dla tych, którzy szukają jakości, dobrego składu, ale też nieoczywistych połączeń smakowych.

Do potraw z grilla i nie tylko

Sos Kielecki prażona cebulka to gęsty, lekko pikantny, kremowy sos o wyrazistym smaku prażonej cebulki. Ten wyjątkowy dodatek zachwyci wszechstronnym zastosowaniem. Pasuje idealnie do dań z grilla zarówno tych mięsnych, jak i warzywnych. Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami serów, burgerami czy innymi street food’owymi klasykami, jak hot dogi czy zapiekanki. Doda także unikalnego i aromatycznego wykończenia potrawom kuchni azjatyckiej. Warto zaserwować go również  do pieczonych ziemniaków, zarówno tych z piekarnika, jak i ogniska. Sos o smaku prażonej cebulki dołączył do serii Kielecki FOOD TRUCK. Jej graficznymi wyróżnikami są: nowoczesna, intrygująca szata graficzna i poręczne, plastikowe opakowania.

Smak włoskiego lata zaklęty w sałatce

Sos Kielecki sałatkowy z oliwkami to połączenie aksamitnej konsystencji tradycyjnego sosu majonezowego z wyczuwalnymi kawałkami zielonych oliwek, które nadają mu świeżości i wyjątkowego smaku. Stanowi idealne dopełnienie letnich potraw, szczególnie sałatek. Podstawą tego dania są najwyższej jakości świeże warzywa, które polane sosem sałatkowym z oliwkami nabiorą oryginalnego włoskiego charakteru. Produkt doskonale komponuje się również z serami i wędlinami, a także wzbogaca i uzupełnia smak grillowanych ryb, mięs oraz warzyw. Kulinarnych możliwości z  jego wykorzystaniem jest wiele.

 

Wiosną, kiedy w naszych ogródkach, na rynkach oraz w sklepach pojawiają się sezonowe warzywa możemy próbować sprawdzonych i nowych przepisów na różnego rodzaju sałatki, a dzięki Sosowi Kieleckiemu z oliwkami każdą z nich wzbogacić o nieoczywisty włoski, akcent.