Odkryj NOWOŚĆ marki OLE! Bruschetta pomidory + zioła. To przygotowana w oparciu o włoskie receptury wyjątkowa przekąska ze świeżych, soczystych kawałków pomidorów z aromatycznymi dodatkami – ziół i przypraw. Otwórz się na śródziemnomorski klimat i razem z OLE! kreuj karnawałowe przysmaki.
Wybierz OLE! i niepowtarzalne połączenie smaku dojrzałych pomidorów, wzbogaconych aromatem starannie wyselekcjonowanych ziół. Rozdrobnione kawałki pomidorów otulone delikatnym pomidorowo-ziołowym sosem są doskonałą bazą do przygotowania aromatycznych przekąsek na Twoje karnawałowe przyjęcie.
Twórz z OLE! kulinarne arcydzieła każdego dnia. SPRAWDŹ prosty i szybki przepis na pyszną pizzę prosto z patelni z Bruchetta pomidory + zioła OLE!, mozzarellą i czerwoną cebulą: https://bit.ly/3oU7xDk Otwierasz słoiczek OLE! i teraz już wystarczy tylko 40 minut aby przygotować pyszne danie dla Ciebie i Twoich gości.
PRZEPIS: Francuskie tosty z jajecznicą i Bruschetta pomidory + zioła OLE!
Składniki:
- 2 kromki chleba tostowego
- 5 jajek
- 40 ml mleka
- sól, pieprz
- ½ łyżeczka ulubionych suszonych ziół
- masło
- 1/3 słoika Bruschetta pomidory + zioła OLE!
- koperek
W głębokim talerzu roztrzepujemy widelcem jajka z mlekiem. Dodajemy sól, pieprz i zioła.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. W tym czasie tosty moczymy w mleku z jajkiem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. W tym czasie, oddzielnie na maśle przygotowujemy jajecznicę. Dodajemy do niej Bruschetta pomidory + zioła OLE!. Przekładamy na gorące tosty. Posypujemy koperkiem.
PRZEPIS: Szybka pizza z patelni z Bruchetta OLE!
Składniki:
Ciasto:
- 100g mąki
- 65 ml wody
- łyżka oliwy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Nadzienie – wersja podstawowa
(możemy modyfikować składniki – możemy również przygotować wersję mięsną z salami/szynką/kiełbasą lub wersje wegetariańską)
- Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!
- 2 łyżki przecieru pomidorowego z ziołami
- ¾ opakowania mozzarelli
- czerwona cebula
- listki bazylii
Wszystkie składniki na ciasto pizzy mieszamy, a potem wyrabiamy w kulę. Wałkujemy na płat wielkości patelni. Patelnię (zimną) smarujemy za pomocą pędzelka oliwą i kładziemy rozwałkowany płat. Podsmażam, aż od spodu pizza będzie zrumieniona. Obracamy i wierzch smarujemy sosem przecierem. Na to nakładamy Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!, ulubione dodatki, mozarellę i plasterki cebuli.
Przykrywamy pokrywką lub drugą patelnią o podobnej średnicy (jeśli nie mamy przykrywki). Smażymy 10 min. Uważając aby spód się nie przypalił.