Mocny akcent Twoich potraw idealnie podkreśli Czosnek chilli w oleju OLE! To doskonała propozycja dla wszystkich kulinarnych pasjonatów, którzy lubią poczuć nieco wyrazistości w swoich daniach. Pobudź swoje podniebienie i nadaj daniom intensywności.
Niepowtarzalna energia, jaką dostarcza Czosnek chilli w oleju OLE! wznieci żar w Twojej kuchni. Energetycznie chrupiące ząbki zanurzone w pikantnej zalewie fantastycznie i niezwykle smakowicie rozpalają kubki smakowe. Rozbudzają również serce – wszak obie te przyprawy uznawane są za wspaniałe afrodyzjaki.
Nie tylko dania mięsne zyskają zdecydowanego, pikantnego smaku Czosnek chilli w oleju OLE! wykorzystasz również do zup i sałatek. Poznaj PROSTE przepisy OLE!, by stworzyć wyjątkowe potrawy: Zupa śledziowa z czosnkiem z chilli: https://bit.ly/3uwJexU lub Prosta sałatka z halloumi i Czosnkiem chilli w oleju OLE!: https://bit.ly/3jt01fd
PRZEPIS: Kaszotto z serem kozim i Czosnkiem chilli w oleju OLE!
SKŁADNIKI:
- 200g kaszy gryczanej (palonej lub nie)
- 1 duża cebula
- 300ml bulionu + 2 łyżki sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- rukola
- 2 garści suszona żurawina
- Czosnek chilli w oleju OLE!
- kozi ser długo dojrzewający
- oliwa
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy posiekaną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy kilka minut, cały czas mieszając. Dodajemy pokrojone pieczarki i znowu smażymy. Warzywa muszą być miękkie. Wsypujemy suchą kaszę gryczaną. Smażymy przez minutę i wlewamy bulion wraz z sosem sojowym. Gotujemy ok.15 min, aż kasza będzie miękka.
Obficie posypujemy startym kozim serem. Dodajemy suszoną żurawinę, Czosnek chilli w oleju OLE! oraz rukolę. Mieszamy. Przed podaniem posypujemy jeszcze startym kozim serem.