Daj się zaskoczyć fuzji doskonałości! Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!

Suszone pomidory w paskach w towarzystwie starannie dobranych ziół i słonecznika sprawią, że przeniesiesz się do innego wymiaru rozkoszy smaku. Spróbuj wyselekcjonowanych, dojrzałych i soczystych suszonych pomidorów, otulonych zalewą  z oleju, połączone ze starannie dobranymi  ziołami oraz  słonecznikiem – czyż to nie brzmi smakowicie? Fuzja doskonałości.

Nietuzinkowe połączenie otwiera drzwi do świata genialnego śródziemnomorskiego aromatu i skąpanych w słońcu pól słonecznika! Kompozycja OLE! urozmaici każde danie oraz codzienną dietę.
Od kulinarnego szaleństwa dzieli Cię zalewie jeden krok. Otwórz i daj się ponieść wyobraźni. Zaskocz siebie oraz swoich bliskich przygotowując ulubioną pizzę, pyszne makarony czy inne dania
z suszonymi pomidorami OLE!. Daj się ponieść kulinarnym swawolom z OLE!

 

Makaron z grzybami i Suszonymi pomidorami w paskach w oleju z ziołami ze słoneczkiem OLE!

Składniki:

  • 1 łyżka masła oraz łyżeczka oleju z Suszonych pomidorów OLE!
  • Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słoneczkiem OLE! (ilość wedle uznania)
  • 2 garści ulubionych grzybów suszonych (wcześniej namaczamy je przez min. 3h)
    – możemy użyć także grzyby świeże lub mrożone. Najlepiej borowiki lub podgrzybki.
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • garść świeżej pietruszki
  • 200ml śmietanki 30%
  • sól, pieprz
  • garść świeżego tymianku (opcjonalnie)
  • 200g makaronu typu penne lub tagliatelle

 

Suszone grzyby namaczamy najlepiej przez noc (wody z namaczania nie wylewamy, przyda się na etapie podsmażania). Świeże grzyby dokładnie myjemy i osuszamy. Natomiast mrożone grzyby przelewamy ciepłą wodą, aby się rozmroziły. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Grzyby kroimy w plasterki lub paski (w przypadku suszonych).

Na patelni rozgrzewamy masło wraz z olejem z suszonych pomidorów OLE! i wrzucamy drobno posiekany czosnek. Chwilę podsmażamy, po czym dorzucamy pokrojoną cebulę.

Dodajemy grzyby, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy przez kilka minut (ok.5-6min).
W przypadku suszonych grzybów, podlewamy je kilka razy (małą ilością) wodą z namaczania. Dodajemy Suszone pomidory w paskach w oleju ziołami ze słoneczkiem OLE! oraz  śmietanę i zagotowujemy aż sos będzie gęsty. Doprawiamy pieprzem i ziołami.