Kapary w oleju z ziołami – wykwintna i zaskakująca propozycja od OLE!

Lubisz łączyć różne smaki i ważna jest dla Ciebie jakość składników? Szukasz oryginalnych produktów? Jeżeli tak – Kapary w oleju z ziołami OLE! są doskonałą propozycją. Wystarczy raz spróbować, aby na stałe zagościły w Twojej kuchni.  

Odkryj zniewalający smak. Odrobinę cierpkie kapary w połączeniu z mieszanką starannie dobranych ziół, zanurzone w delikatnym oleju – to jedyny taki produkt na polskim rynku, który wielu potrawom nada niepowtarzalnego smaku i wyrazistego charakteru. Fuzja tak niezwykłych składników  to kulinarny strzał w dziesiątkę.

 

Kapary w oleju z ziołami OLE! urozmaicą dania makaronowe, rybne i mięsne. Doskonale sprawdzą się także jako dodatek do sałatki, a ziołowy aromatyczny olej ze słoiczka można wykorzystać jako pyszny dressing. Inspiruj się z OLE! poznaj PROSTY przepis na: Sałatkę z panierowanym serem i Kaparami OLE!: https://bit.ly/36hLNu9 lub Falafele z Kaparami w oleju OLE!: https://bit.ly/3If6nbV

 

Wybierz smaczną stronę mocy z OLE! Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE!: https://bit.ly/3IheYej

PRZEPIS:

Crespelle, czyli pieczone naleśniki z nadzieniem szpinakowym i Kaparami w oleju z ziołami OLE!

Składniki na naleśniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 250ml mleka
  • szczypta kurkumy (naleśniki są wtedy bardziej żółte)
  • 100ml gazowanej wody
  • olej do smażenia

 

Nadzienie:

  • 400 g świeżego szpinaku
  • łyżka masła
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g sera ricotta (możemy zastąpić śmietankowym twarożkiem)
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 70g parmezanu (dodatkowo 50g do posypania)
  • Kapary w oleju z ziołami OLE!

 

Beszamel:

  • 50 g masła
  • 50g mąki
  • 500 ml mleka
  • szczypta soli
  • szczypta suszonego czosnku (opcjonalnie)

 

Składniki na naleśniki dokładnie łączymy ze sobą, aby nie zrobiły się grudki. Smażymy. Na maśle smażymy posiekane szalotki wraz z wyciśniętym czosnkiem. Dodajemy szpinak i chwilę smażymy. Dodajemy ricottę, a następnie parmezan i gałkę muszkatołową. Nadzienie doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy beszamel: rozpuszczamy masło. Dodajemy mąkę i mieszamy. Cały czas mieszając dolewać małym strumieniem zimne mleko. Gotujemy przez chwilę, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy. Na gotowe naleśniki nakładamy farsz, dodajemy kilka kaparów i zawijamy w rulony. Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem beszamelowym. Posypujemy kaparami oraz pozostałą częścią startego parmezanu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i zapiekamy przez około 20 minut (do zrumienienia wierzchu).