Kapary w zalewie octowej OLE! to wykwintna i zaskakująca warzywna przekąska oraz doskonały dodatek do wielu dań. Idealna propozycja dla kulinarnych entuzjastów, którzy lubią niecodzienne smaki. Odkryj wyjątkową dawkę specjalnie wyselekcjonowanych kaparów, zamkniętą w poręcznym słoiczku. Poznaj śródziemnomorski klimat i kreuj kulinarne arcydzieła każdego dnia.
Wzbogać swoją kuchenną spiżarnię o uniwersalny dodatek, który urozmaici każde danie, nadając mu głębi, wzmocni smak i aromat serwowanych specjałów. Kapary w zalewie octowej OLE! doskonale komponują się z daniami z drobiu, ryb, a także różnego rodzaju sosów. Świetnie łączą się także z wszelkimi sałatkami, nadając im niebanalnego smaku. Eksperymentuj i zaskakuj.
Zaskocz najbliższych świątecznymi pomysłami na wykorzystanie Kaparów w zalewie octowej OLE!. Poznaj prosty i SZYBKI przepis na Tatar z łososia w towarzystwie Kaparów OLE! To jest to!
PRZEPIS: Tatar z łososia z Kaparami w zalewie octowej OLE!
Składniki:
- 300g wędzonego łososia,
- 1/3 słoika Kaparów w zalewie octowej OLE!
- 4 ogórki kiszone obrane i posiekane,
- 1 cebula lub 3 szalotki posiekane,
- ½ cytryny,
- świeżo zmielony pieprz,
- łyżka chrzanu,
- oliwa (ok. 3 łyżki),
Ogórki siekamy na małe kawałki, podobnie z cebulą. Łososia siekamy za pomocą ostrego noża lub malaksera i do środka wyciskamy sok z cytryny, dodajemy łyżkę Kaparów OLE! i posiekaną cebulę. Na koniec pieprzymy, dodajemy chrzan oraz dolewamy oliwę. Miksujemy, ale nie dokładnie. Na talerzu, za pomocą okrągłej formy (pierścienia cukierniczo-kucharskiego) układamy część ogórków, masę łososiową i posypujemy Kaparami OLE!. Przed podaniem możemy polać kilkoma kropelkami oliwy i posypać świeżym pieprzem.