Oliwki drylowane czarne OLE! – wytrawny dodatek do wielu dań

Czarne oliwki to idealny dodatek wzbogacający smak przystawek oraz klasycznych potraw kuchni śródziemnomorskiej. Są zdecydowanie delikatniejsze i łagodniejsze, a także bardziej miękkie od swoich zielonych odpowiedników. Oliwki drylowane czarne OLE! to wyjątkowe połączenie apetycznego wyglądu i niesamowitego smaku zamkniętego w małym, poręcznym słoiczku.

Oliwki czarne drylowane OLE! Pojemność: 240 ml Cena około 8 zł

Kolor oliwek mówi o ich stopniu dojrzałości. Czarne oliwki są już w pełni dojrzałe, dzięki czemu są znacznie mniej wytrawne i znakomicie współgrają z niemal każdym daniem. Oliwki drylowane czarne OLE! idealnie komponują się w wytrawnymi potrawami mięsnymi, rybnymi, a także owocami morza. Sprawdzą się także jako dodatek do kanapek, różnych past oraz sałatek. Dzięki temu, że nie mają pestek, są gotowe do szybkiego użycia.

 

Odkryj kulinarne inspiracje OLE! Propozycje na zwykłe i niezwykłe okazje z PRZEPIŚNIKA OLE!.

 

Lekki i pożywne danie? Wypróbuj wiosenno-letnią sałatkę a‘la Tabbouleh z kalafiora z Czarnymi oliwkami drylowanymi OLE! http://bit.ly/438mzHM – kolorowy, delikatny i syty posiłek. Sałatka sprawdzi się na każdą zwykłą i niezwykłą okazję. Sprawdź inne kulinarne propozycje OLE! https://wole-ole.pl/przepisnik-ole/

PRZEPIS:

Grillowany łosoś z grillowanym serem i sosem żurawinowym z Oliwkami drylowanymi czarnymi OLE!

Składniki:

 


Ryba:

  • filet z łososia
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki świeżego soku z cytryny
  • sól, pieprz

Sos:

  • 100g żurawiny w słoiczku
  • 1 łyżka gęstego octu balsamico
  • ser halloumi lub inny ser nadający się do grillowania
  • Oliwki drylowane czarne OLE!
  • rukola

Łososia łączymy z musztardą, miodem, wyciśniętym czosnkiem oraz przyprawami. Odstawiamy na min 1 h. W tym czasie robimy sos: żurawinę przekładamy na patelnię i redukujemy z octem balsamico ok. 5 min Przecieramy na sitku, aby powstał jednolity sos. Łososia grillujemy na niezbyt ostrym ogniu z obu stron po 4 minut z każdej strony. Osobno grillujemy ser na patelni do zarumienienia. Rybę podajemy na liściach rukoli, z grillowanym serem, oliwkami oraz sosem.