Prawdziwy skarb dla smakoszy kuchni śródziemnomorskiej. Wyrazisty smak świeżych zielonych oliwek OLE! to kwintesencja tego co najlepsze w Andaluzji. Soczyste owoce drzewa oliwnego zamknięte w słoiczku gwarantują MOC niebanalności w kulinarnych kreacjach. Twórz dania MISTRZÓW kuchni. Uwolnij kreatywność i inspiruj się OLE!
Odkręć, zachwyć się, zostań. Nie będziesz szukać niczego innego, znajdziesz wszystko w marce OLE!. Oliwki zielone drylowane OLE! są niezbędnym dodatkiem do dań kuchni z basenu morza śródziemnego. Te pyszne, zielone, soczyste przekąski warzywne komponują się wieloma składnikami, dzięki czemu można z nich tworzyć pyszne dania zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Kreuj prawdziwą sztukę na talerzu. Inspiruj się i wypróbuj niebanalne przepisy OLE!
– https://bit.ly/3zxmVY5. Znajdź pomysł na: jesienną sałatkę z jabłkiem, kozim serem i oliwkami czy makaron z grillowanymi warzywami, serem feta i oliwkami.
Pomysłów jest wiele! Przetestuj i zdecyduj, który z nich od dziś będzie Twoim faworytem!
PRZEPIS:
Burgery buraczane z oliwkami drylowanymi zielonymi OLE!
Składniki:
- 1 burak średniej wielkości
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- 1 jajko
- 2 szalotki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki bułki tartej (+ do posypania)
- sól, pieprz
- 2 łyżki mąki
- ½ słoika Oliwek drylowanych zielonych OLE! (plus do podania osobno)
Dodatkowo:
- bułki na burgery
- majonez wegańskich lub zwykły
- rukola lub sałata
- ogórki konserwowe/kiszone (opcjonalnie)
- domowy ketchup (opcjonalnie)
- pomidory
Szalotki podsmażamy na maśle lub oleju na złoty kolor. Soczewicę płuczemy na sitku i gotujemy w osolonej wodzie (około 1,5 szklanki) według instrukcji na opakowaniu. Studzimy. Buraki ścieramy na tarce (na dużych lub średniej wielkości oczkach). Dodajemy do soczewicy wraz z jakiem, masłem, podsmażonymi szalotkami, pokrojonymi drobniej oliwkami, ząbkami czosnku. Przeprawiamy do smaku i miksujemy. Wrzucamy bułkę tartą. Mieszamy, obtaczamy i smażymy na patelni z olejem. Smażymy. Bułki smarujemy majonezem, ketchupem. Dodajemy plasterki ogórków, pomidorów oraz pozostałe oliwki w całości. Podajemy na ciepło.