Oliwki zielone drylowane OLE! – klimat Andaluzji w Twoje kuchni

Prawdziwy skarb dla smakoszy kuchni śródziemnomorskiej. Wyrazisty smak świeżych zielonych oliwek OLE! to kwintesencja tego co najlepsze  w Andaluzji. Soczyste owoce drzewa oliwnego zamknięte w słoiczku gwarantują MOC niebanalności w kulinarnych kreacjach. Twórz dania MISTRZÓW kuchni. Uwolnij kreatywność i inspiruj się OLE!

Odkręć, zachwyć się, zostań. Nie będziesz szukać niczego innego, znajdziesz wszystko w marce OLE!. Oliwki zielone drylowane OLE! są niezbędnym dodatkiem do dań kuchni z basenu morza śródziemnego. Te pyszne, zielone, soczyste przekąski warzywne komponują się wieloma składnikami, dzięki czemu można z nich tworzyć pyszne dania zarówno na zimno, jak i na ciepło.

 

Kreuj prawdziwą sztukę na talerzu. Inspiruj się i wypróbuj niebanalne przepisy OLE!
https://bit.ly/3zxmVY5. Znajdź pomysł na: jesienną sałatkę z jabłkiem, kozim serem i oliwkami czy makaron z grillowanymi warzywami, serem feta i oliwkami.

 

Pomysłów jest wiele! Przetestuj i zdecyduj, który z  nich od dziś będzie Twoim faworytem!

 

PRZEPIS:

Burgery buraczane z oliwkami drylowanymi zielonymi OLE!

 

Składniki:

 

  • 1 burak średniej wielkości
  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • 1 jajko
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej (+ do posypania)
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • ½ słoika Oliwek drylowanych zielonych OLE! (plus do podania osobno)

 

Dodatkowo:

  • bułki na burgery
  • majonez wegańskich lub zwykły
  • rukola lub sałata
  • ogórki konserwowe/kiszone (opcjonalnie)
  • domowy ketchup (opcjonalnie)
  • pomidory

 

Szalotki podsmażamy na maśle lub oleju na złoty kolor. Soczewicę płuczemy na sitku i gotujemy w osolonej wodzie (około 1,5 szklanki) według instrukcji na opakowaniu. Studzimy. Buraki ścieramy na tarce (na dużych lub średniej wielkości oczkach). Dodajemy do soczewicy wraz z jakiem, masłem, podsmażonymi szalotkami, pokrojonymi drobniej oliwkami, ząbkami czosnku. Przeprawiamy do smaku i miksujemy. Wrzucamy bułkę tartą. Mieszamy, obtaczamy i smażymy na patelni z olejem. Smażymy. Bułki smarujemy majonezem, ketchupem. Dodajemy plasterki ogórków, pomidorów oraz pozostałe oliwki w całości. Podajemy na ciepło.