Odkryj klasykę wyjątkowego śródziemnomorskiego smaku i aromatu w NOWYM wariancie. Suszone pomidory OLE! w wygodnej formie idealnie pokrojonych pasków z dodatkiem smakowitych, aromatycznych krojonych, czarnych oliwek. Wybierz OLE!, wejdź do świata kuszących warzywnych przekąsek i eleganckich kulinarnych inspiracji – w wielkim STYLU.
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami z czarnymi oliwkami OLE! doskonale sprawdzą się jako składnik sałatki, zapiekanki, dania makaronowego czy ulubionego mięsa. Wyjątkowość tego produktu stworzona jest z połączenia słodyczy pomidorów, autorskiej kompozycji ziół i przypraw oraz charakterystycznego smaku i aromatu czarnych oliwek. Fuzja wszystkich tych składników przygotowana przez OLE! zachwyci amatorów śródziemnomorskich pyszności, poszukujących niebanalnych wrażeń kulinarnych.
Suszonych pomidorów w paskach w oleju z ziołami z czarnymi oliwkami OLE! nie może zabraknąć przy kreowaniu menu na romantyczną kolację lub przystawek na imprezę. Inspiruj się z OLE!, poznaj przepis na Pastę Puttanesca z Suszonymi pomidorami w paskach z czarnymi oliwkami OLE! https://bit.ly/3ja5JCE – numer jeden na Twojej liście kulinarnych inspiracji w wielkim STYLU.
PRZEPIS:
Pasta Puttanesca z suszonymi pomidorami w paskach z czarnymi oliwkami OLE!
Składniki:
- 200g makaronu typu Spaghetti
- puszka pomidorów bez skóry
- 6 filecików anchois
- 2/3 słoika Suszonych pomidorów w paskach w oleju z ziołami z czarnymi oliwkami OLE!
- 30g kaparów w occie OLE!
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- ½ pęczka pietruszki
- 1 opakowanie mozzarelli
- 2 łyżki oliwy + 1 łyżka masła
Gotujemy makaron (w lekko osolonej wodzie, gdyż anchois jest już wystarczająco słone).
Siekamy cebulę. Na patelni rozpuszczamy masło i dolewamy oliwę. Dorzucamy posiekaną cebulę i plasterki obranego czosnku. Smażymy do zarumienienia. Dodajemy fileciki anchois oraz posiekane plasterki chilli. Po chwili dodajemy oliwki, pomidory bez skóry, a następnie Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami z czarnymi oliwkami OLE!. Smażymy kilka minut, aż sos będzie gęstszy. Łączymy z makaronem. Na koniec posypujemy pietruszką i mozzarellą.