Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! – poczuj śródziemnomorski smak i aromat

Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! przeniosą każdego w niepowtarzalny, śródziemnomorski klimat. Wyjątkowy aromat i smak pobudzą zmysły każdego, nawet najbardziej wymagającego konsumenta. Produkt jest gotowy do użytku, w bardzo wygodnej formie – pokrojonych pasków z dodatkiem wyselekcjonowanego słonecznika.

Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! to niebanalny dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów i zapiekanek. Odrobina suszonych pomidorów OLE! sprawi, że każde danie nabierze wyjątkowego, śródziemnomorskiego smaku. Olej z suszonych pomidorów nadaje się idealnie do smażenia, dzięki niemu mięso nabiera niebanalnego aromatu.

 

Odkryj kulinarne inspiracje OLE! Propozycje na zwykłe i niezwykłe okazje z PRZEPIŚNIKA OLE!.

 

Niepowtarzalna przystawka dla każdego? Vege tatar z Suszonymi pomidorami OLE! http://bit.ly/3EPgrdc – czas przygotowania tej wyjątkowej przekąski to zaledwie 20 minut. Większy głód zaspokoją Kopytka z sosem, gorgonzola i Suszonymi pomidorami ze słonecznikiem OLE!  (https://bit.ly/3EyueUg).

Dorsz w sosie pomidorowym z Suszonymi pomidorami w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!

Składniki:
– 1 cebula
– 1 puszka pomidorów krojonych
– 2 ząbki czosnku
– 2 łyżki śmietany (opcjonalnie)
– 3 polędwice z dorsza
– 1/3 słoiczka Suszonych pomidorów w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!
– ½ łyżeczki ziół prowansalskich
– 100ml białego wina (opcjonalnie)*
– sól, pieprz
– masło lub olej do smażenia

 

Polędwice z dorsza myjemy, osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju lub maśle kilka minut i zdejmujemy z patelni. Cebulę kroimy w pióra i smażymy na oleju z Suszonych pomidorów. Dodajemy drobno posiekany czosnek. Chwilę smażymy i dodajemy pomidory wraz z winem*. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawami. Dodajemy Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! W razie konieczności dodajemy odrobinę cukru (jeśli sos jest za kwaśny). Dodajemy śmietanę. Mieszamy, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Dorzucamy rybę i smażymy ok. 3min. Podajemy na ciepło.

 

Sprawdź inne kulinarne propozycje OLE! https://wole-ole.pl/przepisnik-ole/