Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami OLE! – inspiracja do tworzenia niebanalnych potraw

Intrygują, inspirują i kuszą – takie są Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami OLE! Oryginalna słodycz pomidorów i żurawiny połączona z pachnącymi śródziemnomorskimi ziołami skłania do tworzenia niebanalnych potraw. Doskonała propozycja dla wszystkich entuzjastów fuzji smaków – wytrawności z nutą słodyczy.

Suszone pomidory OLE! to niezwykły śródziemnomorski smak i zapach zamknięty w słoiczku, który zniewala i nie pozwala o sobie zapomnieć na długo. Świetnie sprawdzą się jako składnik sałat, makaronów, doskonale komponują się z serami typu: feta, lazur czy camembert. Doskonale łączą się także z różnego rodzaju mięsami i daniami na ciepło – gdzie kompozycja pomidorów i słodkiej żurawiny tworzy wyjątkowe kulinarne arcydzieło. 

Inspiruj się i twórz swoje własne dzieła sztuki na talerzu z OLE!

Odkryj SZYBKI i PROSTY przepis na makaron z szałwią i Suszonymi pomidorami z żurawiną w oleju OLE! https://bit.ly/3uUHyPA przygotujesz cztery porcje w mniej niż 15 minut – zachwycając tym daniem swoich domowników. Sprawdź jak możesz stworzyć intrygujące danie z kilku składników, nadając mu słodyczy i wyrazistość dodając produkty OLE!

 

Sałatka z chrupiącą cieciorką i Suszonymi pomidorami z żurawiną w oleju z ziołami OLE!

Składniki:

– 1 cukinia
– 1 główka rzymskiej sałaty
– szklanka ugotowanej cieciorki lub ze słoika
– pieprz
– Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami OLE!
– garść suszonej żurawiny
– 1 łyżka mieszanki przypraw garam masala do cieciorki + łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki
– olej do smażenia

 

Sos:

– 1/3 szklanki oliwy
– 1 łyżka sosu balsamico
– 1 łyżka soku z cytryny
– sól, pieprz

 

Cieciorkę łączymy z przyprawami. Smażymy na oleju przez ok.10min, tak aby stała się złocista. Przez ten czas łączymy składniki sosu i odstawiamy.Cukinię smarujemy oliwą, solimy i grillujemy na patelni grillowej z obu stron. Na talerzu układamy liście sałaty, suszone pomidory wraz z żurawiną, grillowane cukinie, cieciorkę. Całość posypujemy jeszcze suszoną żurawiną oraz polewamy sosem.