Tortellini – pierożki we włoskim stylu

Tortellini od Novelle zyskują nowe opakowania i nowe smaki. Są specjalnie produkowane we Włoszech, aby oddać ich unikalny smak i jakość.

W portfolio znajduje się 5 SKU, w gramaturze 250g, w wygodnych foliowych opakowaniach. Przygotowane są bez dodatku konserwantów i oleju palmowego.

  • Tortellini Szynka
  • Tortellini Sery
  • Tortellini Grzyby
  • Tortellini Pomidor i ser
  • Tortelloni szpinak i ricotta
Czym jest makaron tortellini?

To tradycyjne, niewielkich rozmiarów włoskie pierożki, które wypełnione są różnorodnych farszem, najczęściej mięsnym, serowym lub grzybowym. Stanowią bazę do przygotowania wielu potraw, w tym wszelkiego rodzaju bulionów lub sałatek.

Jak powstają Tortellini od Novelle?

Pierożki tortellini przygotowuje się z ciasta makaronowego, w skład którego wchodzi mąka durum (semolina), jaja z chowu ściółkowego, sól i woda. Rozwałkowany makaron kroi się na kawałki, na każdym układa łyżeczkę nadzienia, a następnie skleja i zawija końcówki. W ofercie Novelle znajdują się aż 4 smaki tortellini, a każdy z nich wyróżnia pyszny farsz: z nadzieniem z szynki prosciutto, z nadzieniem z borowików, z nadzieniem z mieszanką serów Pecorino Romano ChNP, Grana Padano ChNP oraz Ricotta, z nadzieniem z serem i pomidorami oraz większe pierożki tortelloni z nadzieniem z serem ricotta i szpinakiem.

Jak podawać tortellini?

Pierożki podawane są tradycyjnie w bulionie wołowym lub drobiowym. Można je serwować z sosem pomidorowym, obficie posypanym serem parmezan. Doskonale nadają się również do sałatek, jak również do zapiekania.