Tydzień kuchni polskiej – Makro świętuje setną rocznicę niepodległości

Oryginalne receptury, wzbogacone o opowieść historyczną prof. Jarosława Dumanowskiego, wraz z nowoczesnymi interpretacjami szefów kuchni – ambasadorów, zostaną opublikowane w książce „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)”. Książka w wydaniu polsko-angielskim trafi m.in. do ambasad Polski na świecie, szkół gastronomicznych oraz restauracji i hoteli w całej Polsce. Partnerzy książki to: Polski Karp – Organizacja Producentów zrzeszająca gospodarstwa rybackie z całej Polski, które hodują karpia w tradycyjny sposób, Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica” – przetwórca nasion oleistych i producent tłuszczów roślinnych oraz Mlekovita – jedna z największych grup mleczarskich w Europie Środkowo-Wschodniej. Książka dostępna będzie również w wersji elektronicznej na stronie www.polskie-skarby-kulinarne.pl.