Firma Tarczyński poszerza linię Rośl-Inne o kolejną mięsną alternatywę – Kiełbaski z boczniakiem. Produkt zadebiutował właśnie na rynku. Data nie jest przypadkowa – 20 marca obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień bez Mięsa. To jednak niejedyna nowość marki. Już niebawem na sklepowe półki wprowadzone zostaną również parówki roślinne z odświeżoną recepturą, z której – w odpowiedzi na głosy konsumentów – wyeliminowano białko jaja.
Roślinna rewolucja trwa
Linia Tarczyński Rośl-INNE zadebiutowała na polskim rynku w październiku 2020, a jej twórcy sukcesywnie rozwijają ją o kolejne propozycje, idealne dla wegetarian, flexitarian, ale i tych miłośników mięsa, którzy szukają możliwości urozmaicenia swojej diety.
– Pozytywny odbiór naszej oferty oraz rosnąca popularność produktów z linii Tarczyński Rośl-INNE szybko zaowocowały uplasowaniem się na pozycji lidera wśród rodzimych marek „wege”. Nie spoczywamy jednak na laurach. Sukces motywuje nas do dalszej wytężonej pracy i wsłuchiwania się w głosy klientów. Ich efektem jest między innymi zmiana dotychczasowego składu naszych parówek, z którego wyeliminowaliśmy dyskusyjne wśród kupujących białko jaja. Mamy świadomość, że aktualnie ponad połowa Polaków to potencjalni konsumenci roślinnych zamienników mięsa, dlatego chcemy jak najlepiej odpowiadać na ich żywieniowe potrzeby.
– mówi Tomasz Tarczyński, Członek Zarządu oraz Dyrektor Marketingu i Eksportu Tarczyński S.A.
Co nowego?
Zupełną nowość marki Tarczyński, której debiut zbiegł się z 20 marca, czyli Międzynarodowym Dniem bez Mięsa, są Kiełbaski białe z boczniakiem. To właśnie boczniaki nadają im strukturę mięsa i unikalny smak, mając niezwykłe wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Są one bogatym źródłem białka roślinnego, witamin oraz wartościowych składników mineralnych, pozytywnie wpływając na regulację poziomu cukru oraz cholesterolu w organizmie. To idealny produkt na zbliżające się święta wielkanocne, który może stanowić świetną podstawę wegetariańskiego żurku, który jak wskazują badania, bardzo mocno kojarzy się Polakom z białą kiełbasą.
Drugą nowością w linii produktów bez kęsa mięsa będą Parówki Rośl-INNE, które w odświeżonej wersji są produktem w pełni wegańskim, bez dodatku konserwantów czy glutenu, a zarazem bogatym w roślinny błonnik oraz proteiny. Te na sklepowych półkach pojawią się jeszcze w marcu.
Oba produkty spełniają obietnicę marki Tarczyński – TAKIE JAK LUBISZ, ALE ROŚLINNE.