WSP „Społem” – nazwa Musztardy Kieleckiej rosyjskiej ulegnie zmianie

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” informuje, że z początkiem kwietnia dotychczasowa nazwa Musztardy Kieleckiej rosyjskiej ulegnie zmianie.

Przychylając się do sugestii konsumentów podjęto decyzję, aby od tego momentu nosiła ona określenie „ostra”. Jej licznych sympatyków pragniemy przy tym zapewnić, że sam produkt pozostanie niezmieniony. Nowa nazwa w sposób bezpośredni nawiązuje do charakteru produktu – to doskonale dopasowany i uzupełniający się duet intensywnego aromatu ziół i zdecydowanego smaku grubo mielonej czarnej gorczycy. Podobnie jak inne Musztardy Kielecka, także i „ostra” jest przygotowywana wyłącznie na bazie naturalnych składników – wody, octu spirytusowego, gorczycy, cukru, soli i przypraw. Jej intensywność i pikantność zadowoli nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia smakoszy. Doskonale podkreśli smak zarówno pieczonych mięs, jak i sałatek. Sprawdzi się także jako dodatek do grillowanych dań i serów pleśniowych.