Bogaty smak. Wyjątkowo kremowy. Majonez Hellmann’s idealny do wiosennych kanapek

Marka Hellmann’s, uwielbiana przez miłośników wyjątkowego smaku majonezu, właśnie prezentuje swoje produkty w nowej odsłonie. Zabierz ze sobą ten niezwykle bogaty smak i pyszną kremowość na letni piknik, grilla lub na wycieczkę. Czas na kanapki z kremowym majonezem Hellmann’s!

Kusząco smaczny, wyjątkowo kremowy

Historia marki sięga 1913 roku, kiedy to mieszkający w Nowym Jorku Richard Hellmann zaczął sprzedawać w swoich delikatesach majonez oparty na domowej recepturze żony, Margaret. Richard oznaczył lubiany przez konsumentów i zyskujący popularność majonez niebieską kokardką, która stała się symbolem jakości i do dzisiaj widnieje na etykietach produktu.

 

W ciągu 110 lat pracy nad recepturą marka Hellmann’s stworzyła bogatą w smaku i wyjątkowo kremową kompozycję. Jej sekretem jest m.in. doskonała jakość składników, takich jak jaja z chowu na wolnym wybiegu czy olej rzepakowy pochodzący ze zrównoważonych upraw. Dzięki długoletniemu doświadczeniu oraz unikalnej technologii ubijania do dziś majonezy Hellmann’s zdobywają serca miłośników pysznego jedzenia bogatym, wyjątkowo kremowym smakiem.

Kremowe kanapki, czyli Hellmann’s inspiruje na wiosnę!

Wiosna to idealny moment do spotkań z bliskimi na świeżym powietrzu. Ciepłe promienie słoneczne, bujna zieleń wokół i długie dni zachęcają do przygotowania pysznych potraw z grilla lub na piknik. Dla miłośników wypoczynku na świeżym powietrzu Hellmann’s przygotował inspiracje na pyszne kanapki urozmaicone smakiem kultowego, kremowego majonezu.

 

Produkty Hellmann’s są idealnie dopasowane do preferencji Polaków: Majonez Babuni charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem, podczas gdy Majonez Original ma bardziej kwaśny profil. Tym, co łączy obydwa warianty, jest wysoka jakość składników użytych do ich produkcji i wyjątkowa kremowość. Znajdziemy w nich jaja z chowu na wolnym wybiegu i pochodzący ze zrównoważonych upraw olej rzepakowy, dzięki czemu są one doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych Omega 3. Co ważne, produkty nie zawierają konserwantów.

Wysokiej jakości składniki sprawiają, że majonezy Hellmann’s nadają wyjątkowy smak nawet najprostszym potrawom. Czy to na śniadanie, obiadokolację czy wieczorne spotkanie z przyjaciółmi – Hellmann’s pomoże przygotować kanapki, sałatki oraz dania na ciepło o unikalnym, kremowym charakterze. A w okresie wiosennym jest idealny na potrawy z grilla i na piknik.

Wypróbuj nasze przepisy i daj się zaskoczyć bogatym smakiem!

Są rzeczy, które w Hellmann’s się nie zmieniają: bogaty, wyjątkowo kremowy smak. Na grilla lub do piknikowego kosza można przygotować kanapki z chrupiącym, grillowanym chlebem, który w połączeniu z ulubionymi dodatkami stanie się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Majonez Hellmann’s dodaje tym kanapkom niezwykłej kremowości i bogatego smaku, który sprawi, że każde spotkanie na świeżym powietrzu dostarczy wyjątkowo smacznych doznań kulinarnych. Wypróbuj przepisy na kanapki prosto od Hellmann’s.

 

Ciabatta z szynką parmeńską

Składniki

Bułka ciabatta

1 sztuka

Majonez Hellmann’s Babuni

2 łyżki

awokado

½ sztuki

szynka Parmeńska lub Schwarzwaldzka

5 plastrów

listki roszponki

1 garść

kiełki rzodkiewki

1 garść

pomidorki koktajlowe

kilka sztuk

 

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę przetnij na pół i wstaw na 2-3 minuty do nagrzanego do 200°C piekarnika.

Krok 2

Obie połówki bułki posmaruj majonezem, następnie połóż roszponkę, dodaj plastry szynki, połówki pomidorków oraz plastry awokado. Całość posyp kiełkami rzodkiewki i przykryj wierzchnią połówką bułki.

Kanapka z awokado

Składniki

kromka pieczywa na zakwasie

2 sztuki

ser gouda

2 plastry

awokado

½ sztuki

ogórek

4 plastry

jajko

1 sztuka

jarmuż

2 listki

Majonez Hellmann’s Babuni

2 łyżki

kiełki lucerny

1 garść

sól i pieprz

1 szczypta

 

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo. Umieść jajka w garnku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do niskiego i gotuj przez 9 do 12 minut. Wyjmij jajko, pozwól mu ostygnąć w zimnej wodzie, a następnie pokrój obrane jajko na plasterki. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

W międzyczasie można również gotować jarmuż (użyj tylko liści i usuń twardą łodygę) w gorącej wodzie przez kilka minut, aby zmiękł. Możesz również skropić kapustę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, aby dodać jej dodatkowego smaku.

Krok 3

Lekko opiecz dwie kromki ulubionego chleba (w tosterze lub na patelni), a następnie posmaruj jedną z nich majonezem. Następnie układaj na niej plasterki ogórka, kiełki, jajko, awokado, plasterki sera i jarmuż. Na wierzchu połóż drugą kromkę chleba posmarowaną wcześniej majonezem.

Kremowa kanapka z indykiem

Składniki

chleb żytni na zakwasie, kromki

4 sztuki

pieczony indyk

100 gramów

Majonez Hellmann’s Babuni

80 gramów

roszponka

40 gramów

liście rukoli

10 gramów

pomidorki koktajlowe

140 gramów

kiełki buraka

20 gramów

 

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej patelnię grillową lub opiekacz, opiecz w nim pieczywo.

Krok 2

Posmaruj majonezem podgrzane na grillu kromki chleba.

Krok 3

Na dwie kromki chleba nałóż roszponkę i rukolę, następnie plastry indyka i pokrojone pomidorki koktajlowe. Na wierzch dodaj kiełki.

Krok 4

Tak przygotowane kanapki przykryj pozostałymi dwoma kromkami chleba posmarowanymi majonezem.