skip to Main Content

Cebulka marynowana złota OLE! – zaproś odrobinę złocistego słońca do swojej kuchni

Cebulka marynowana złota OLE! rozświetli złocistym kolorem Twoje potrawy, nadając im jednocześnie oryginalnego smaku i aromatu. Sprawdzi się zarówno jako dodatek do wielu dań, jak również jako wyjątkowa przekąska, która swoją piękną i intensywną barwą dopełni imprezową deskę ze smakołykami.

Chrupiąca, smakowicie doprawiona i niesamowicie złocista Cebulka marynowana złota OLE! jest wprost stworzona do oryginalnych potraw. Kusi swoim kolorem i wyjątkowymi walorami smakowo-aromatycznymi, dzięki specjalnie przygotowanej zalewie, która dodatkowo podkreśla jej zalety.

 

Cebulka marynowana złota OLE! doskonale sprawdzi się jako kolorystyczne i smakowe uzupełnienie wielu potraw, sałatek i wyjątkowych dań. To również doskonały dodatek do fantazyjnych koreczków i deski z przekąskami. Wykorzystaj takie PROSTE przepisy OLE! jak: Stir fry z brokułami i cebulką marynowaną https://bit.ly/3BzGDY9 lub Sznycle z sosem pieczarkowo-tymiankowym ze złotą, marynowaną cebulką OLE! https://bit.ly/3OTQQl5

 

Mnóstwo kulinarnych inspiracji, którymi zaskoczysz siebie i smakoszy swojej kuchni, odnajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE!: https://bit.ly/375vOjO

 

PRZEPIS:

Quasedilla z kurczakiem i Cebulką marynowaną złota OLE!

Składniki:
• rukola
• 2 piersi kurczaka zagrodowego pokrojone na mniejsze kawałki
• przyprawy do mięsa: słodka papryka, zioła prowansalskie, szczypta kurkumy
• szczypta płatków chilli/ papryczka chilli
• 4 placki typu tortilla
• 2 ząbki czosnku
• ser w plastrach, najlepiej cheddar (ok. 8 plastrów)
• Cebulka marynowana złota OLE!
• Sos do podania (ketchup, majonez, musztarda) lub śmietankowy sos kozi doprawiony solą oraz pieprzem

 

Pokrojone mięso doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Smażymy do zarumienienia na wcześniej podsmażonym czosnku. Na plackach tortilli układamy kilka plastrów sera, na to rukolę, mięso oraz cebulkę. Przykrywamy serem oraz drugim plackiem. Smażymy na patelni z obydwu stron, aż do zarumienienia oraz rozpuszczenia sera. Gotowe!

Back To Top