Doskonała warzywna przekąska – Cebulka marynowana srebrna OLE!

Cebulka marynowana srebrna OLE! to wyśmienita przekąska warzywna, doskonale komponująca się również jako dodatek do wielu potraw. Produkt jest gotowy do spożycia od razu, co sprawia, że stanowi idealne rozwiązanie dla zabieganych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowywanie posiłków.

Chrupiąca i delikatnie łagodna Cebulka marynowana srebrna OLE! doskonale uzupełnia smak różnorodnych dań. Prezentuje się dobrze także w miseczce jako gotowa przekąska
na imprezę lub kameralne spotkanie z przyjaciółmi.

 

Połączenie chrupiącej cebulki ze starannie dobraną mieszanką przypraw, z wyczuwalną nutą gorczycy, nadaje temu produktowi nie tylko kuszący wygląd, ale także wyjątkowy smak Cebulka marynowana srebrna OLE! to doskonała opcja na różne okazje – może stanowić smaczną przekąskę z warzyw, a także doskonale pasować do sałatek, przystawek i wszelkiego rodzaju dań mięsnych.

 

Odkryj kulinarną inspirację ze światem OLE! i zapoznaj się z inspiracjami na wyjątkowe dania, które znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE!.

 

Wyjątkowe danie, które podbije podniebienia Twoich najbliższych? Wypróbuj szaszłyków z gruszką, miodowym kurczakiem i Cebulką marynowaną srebrną OLE! https://bit.ly/3OPnhEm Danie przygotujesz w niespełna pół godziny! Sprawdź inne kulinarne propozycje OLE!: https://wole-ole.pl/przepisnik-ole/

PRZEPIS: Gulasz wieprzowy z cebulką marynowaną srebrną OLE!

Składniki:


• 700-800g łopatki wieprzowej
• 2-3 marchewki
• 1 małe opakowanie pieczarek
• 4 ząbki czosnku
• 2 papryki (najlepiej jedna żółta, druga czerwona)
• 2 cebule
• 600ml bulionu
• 3 listki laurowe
• 4 ziarenka ziela angielskiego
• Cebulka marynowana srebrna OLE! (ilość wedle uznania)
• 3 łyżki koncentratu pomidorowego/5 łyżek przecieru (gulasz będzie wtedy rzadszy)
• opcjonalnie 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
• przyprawy: 2 łyżki słodkiej papryki, po pół łyżeczki cząbru, majeranku, soli i pieprzu, szczypta chili,

 

Mięso kroimy na nieduże kawałki na jeden kęs (powinny być mniej więcej tej samej wielkości). Łączymy z przyprawami i wyciśniętym czosnkiem. Na dużej patelni, na oleju podsmażamy mięso. Robimy to na średnim ogniu, przez ok. 15-20 min. W tym czasie warzywa dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na drugiej patelni lub w garnku o grubym dnie w pierwszej kolejności. Dodajemy resztę warzyw. Smażymy je ok. 15 min. Po tym czasie dodajemy mięso. Chwilę przesmażamy i dodajemy bulion. Gotujemy ok. 20-30 min. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz cebulki. Jeśli gulasz po tym czasie jest za rzadki na sam koniec dodajemy skrobię (w szklance mieszamy kilka łyżek sosu ze skrobią i dokładnie mieszamy). Sos w gulaszu powinien zgęstnieć. Podajemy na gorąco z chlebem lub ziemniakami.