Wykwintne Kapary w zalewie octowej OLE! to wyjątkowa warzywna przekąska oraz doskonały dodatek, który wzbogaci wiele dań. Można je również nazwać idealną propozycją dla kulinarnych entuzjastów, którzy szukają niecodziennych smaków w swojej kuchni. Odkryj unikalną kolekcję starannie wyselekcjonowanych kaparów, zamkniętych w poręcznych słoiczkach. Przenieś się w śródziemnomorski klimat i twórz kulinarne specjały każdego dnia.
Kapary to małe, zielone, kuliste warzywne przekąski, pochodzące z kuchni śródziemnomorskiej. Znane są ze swojego niepowtarzalnego smaku. Kapary w zalewie octowej OLE! wzbogacą Twoją kuchnię. Nadadzą Twoim potrawom głębi, wzmocnią smak i wzbogacą aromat serwowanych dań. Świetnie komponują się z daniami z drobiu, rybami oraz różnego rodzaju sosami. Dodadzą niepowtarzalnego smaku także wszelkim sałatkom. Pozwól sobie na eksperymenty i zaskakuj swoich gości wspaniałymi kulinarnymi doznaniami.
Śródziemnomorskie danie, które idealnie sprawdzi się wakacyjną porą? Caponata z czarnymi oliwkami i Kaparami w zalewie octowej OLE! to jest to! Poznaj prosty i szybki przepis na warzywne danie dla dwojga. Sprawdź przepis: https://bit.ly/44FkP8V
Więcej propozycji znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl
PRZEPIS: Łosoś w sosie kurkowym z Kaparami w zalewie octowej OLE!
Składniki:
- 1 większy filet z łososia
- 200g kurek
- oliwa oraz 1 duża łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- Kapary w zalewie octowej OLE!
- 330ml kremówki
- sól i pieprz
- ½ pęczka koperku i pietruszki
Łososia myjemy, osuszamy, odcinamy skórkę i doprawiamy solą i pieprzem. Kurki dokładnie myjemy i odsączamy na papierze kuchennym. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i podsmażamy łososia z każdej strony około 3 min. Kiedy będzie już jasno różowy zdejmujemy na bok. Kurki podsmażamy na patelni na oliwie i po chwili dodajemy posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Smażymy ok. 7 minut, aż cebula się zeszkli. Dodajemy łyżkę masła. Kiedy cebula będzie miękka dodajemy łososia. Podsmażamy chwilę i dodajemy śmietanę oraz kapary. Czekamy chwilę, aż śmietana się zetnie i powstanie gęsty sos. Doprawiamy koperkiem i pietruszką wedle uznania. Podajemy na ciepło.