Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE! – słodko-ostra kombinacja smaków

Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE! przeniosą każdego w wyjątkowy, śródziemnomorski klimat. To wyśmienita inspiracja na kolację dla dwojga, bądź rodzinne spotkanie. Suszone pomidory połączone z oryginalnym aromatem kaparów to słodko-ostra kombinacja zamknięta w małym i poręcznym słoiczku.

Suszone pomidory urozmaicą wiele dań, wprowadzając nas w wakacyjny śródziemnomorski klimat. Gotowy produkt jest idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów i zapiekanek. Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE! pokochają wszyscy ci, którzy cenią w kuchni wyjątkowe walory smakowe i aromaty.

 

Odkryj kulinarne inspiracje OLE! Propozycje na zwykłe i niezwykłe okazje z PRZEPIŚNIKA OLE!.

 

Obiad dla dwojga? Kaszotto z warzywami i suszonymi pomidorami z kaparami w oleju z ziołami OLE! https://bit.ly/3Yy9UtR – to wyjątkowe danie przygotujesz w zaledwie 25 minut. Zaskocz swoich znajomych niepowtarzalnym połączeniem smakowym! Sprawdź inne kulinarne propozycje OLE! https://wole-ole.pl/przepisnik-ole/

PRZEPIS: Kaszotto z warzywami i Suszonymi pomidorami z kaparami w oleju z ziołami OLE!

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 25 minut

Składniki:

  • 200g kaszy gryczanej (może być inna kasza)
  • ½ brokuła
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pomidorki cherry
  • ¾ słoika Suszonych pomidorów z kaparami w oleju z ziołami OLE!
  • Feta
  • rukola (opcjonalnie)
  • szczypiorek (opcjonalnie)

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru (aby nie stracił koloru) przez ok. 5 minut, aż będzie lekko ugotowany, ale zachowa swoją sprężystość. Gotujemy kaszę gryczaną według przepisu na opakowaniu. Na oleju lub maśle podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodajemy posiekany czosnek. Podsmażamy, aż cebula będzie zarumieniona i miękka. Dodajemy pokrojone Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE!. Łączymy z kaszą. Dodajemy ugotowanego brokuła, rukolę, pomidorki cherry, 1 lub 2 łyżki oleju z pomidorów oraz fetę. Całość posypujemy szczypiorkiem.