Bursztyn z SM Spomlek – jest aromatyczny, a po jego przełamaniu poczujemy bukiet dojrzałych owoców z lekko pikantnymi nutami korzennymi. Bursztyn doskonale komponuje się z takimi dodatkami jak suszona śliwka, orzechy czy żurawina. Wyśmienicie smakuje ze zdecydowanymi winami wytrawnymi. Laureat złotego medalu w kategorii ser twardy na deskę w konkursie Good Cheese 2018.
Good Cheese to konkurs zadedykowany polskim producentom sera, którzy komercyjnie oferują ser na naszym rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ upubliczniane są jedynie pierwsze trzy miejsca. Sędziowie oceniają główne walory smakowe o także wrażenia ogólne. Wszystkie produkty były wyjęte z opakowań i zakodowane – jurorzy nie wiedzieli jaki ser oceniają. Serom przyglądali się profesjonaliści – kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
W ubiegłorocznej edycji do walki o medale stanęło prawie 80 serów z całej Polski. Przyznano 36 medali. Członkowie Jury z zadowoleniem obserwują jak konkurs Good Cheese z roku na rok staje się coraz bardziej prestiżowy – zgłaszane są produkty najlepsze z najlepszych. Pełne wyniki konkursu dostępne są na stronie www.goodcontest.pl