Lazur Skalmierzycki-plastry

Lazur Skalmierzycki-plastry z Lazur SZGPR – unikalne połączenie technologii produkcji sera żółtego i pleśniowego Lazur, będzie więc atrakcyjną propozycją dla konsumentów poszukujących serów o niebanalnych walorach. Ma subtelny smak słodkiej śmietanki, orzechów włoskich i błękitnej pleśni. Sprężysty miąższ Skalmierzyckiego łatwo się rozpuszcza i idealnie ciągnie, dlatego świetnie sprawdza się zarówno na kanapkach, desce serów, jak i w daniach na gorąco. Srebrny medalista w kategorii Ser na kanapkę w konkursie Good Cheese 2018.


Good Cheese to konkurs zadedykowany polskim producentom sera, którzy komercyjnie oferują ser na naszym rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ upubliczniane są jedynie pierwsze trzy miejsca. Sędziowie oceniają główne walory smakowe o także wrażenia ogólne. Wszystkie produkty były wyjęte z opakowań i zakodowane – jurorzy nie wiedzieli jaki ser oceniają. Serom przyglądali się profesjonaliści –  kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Pełne wyniki konkursu dostępne są na stronie www.goodcontest.pl