
Newsletter PIWNY 14.04.2023 r.
Dziś dzień patrzenia w niebo, ale zanim usiądziemy ze złotym trunkiem w ręce spoglądając w górę, podsumujmy ostatni tydzień. Co ciekawego przygotowały dla konsumentów polskie browary?
Zapisz się do naszego newslettera!
Najświeższe piwne informacje:
- Browar Socho na nadchodzące ciepłe dni proponuje piwo o smaku soczystego mango . Taką historię niesie za sobą piwo:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=678482174283202&set=a.233687268762697
- Makłowicz i Browar Fortuna kolejny raz łączą siły i tak powstało piwo ArcyApa z serii Miłosław & Makłowicz. Tym razem to piwo pełne ziołowych aromatów, a browar zapewnia o jego rześkości.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=595936162568844&set=a.546457357516725
- Okocim rozszerza swoją linię piw smakowych o kolejną pozycję – Kwaśne Jabłko 4,5%. Soczysty smak kwaśnego jabłka, kojarzący się z polskim sadem, w połączeniu z piwną goryczką to nowość, która będzie umilała chwile w nadchodzącym sezonie.
- W Browarze Lubrow nowy porter z dodatkiem kakaowca i kawy, browar przedstawia ciekawą rozmowę, dzięki której piwo nosi dumną nazwę Porterito:
https://www.facebook.com/photo?fbid=690822119717938&set=a.495792609220891
- Browar Nepomucen i Browar Cztery Ściany przedstawiają efekt kooperacji. To piwo Euforia – New Zealand Hazy Double IPA.
https://www.facebook.com/photo?fbid=612807264209038&set=a.560290936127338
- Marka Garage podąża za trendem NoLo i wprowadza innowacyjną kategorię do swojej oferty. To energetyzujący napój piwny 0,0% z kofeiną i guaraną, który pojawi się w sprzedaży aż w 3 smakach!
- Kultowy Browar Staropolski do swojej oferty dodał kolejną pozycję – piwo w stylu New Zealand Amber Ale.
https://www.facebook.com/staropolskibrowar/photos/a.4592392594135385/9096497813724818/
Już w przyszłym tygodniu odbędą się Wiosenne Warsztaty Piwowarskie, wydarzenie, które na stałe wpisało się w kalendarz browarniczy. Tym razem gospodarzem został Browar Amber, więc piwowarzy spotkają się w Gdańsku, mamy nadzieję, że nadmorski klimat będzie sprzyjał zdobywaniu wiedzy, dzieleniu się doświadczeniami i rozmowom.