Ser Pleśniowy Lazur Złocisty-Główka z Lazur SZGPR – charakteryzuje się tradycyjnym smakiem szlachetnej pleśni ze słodkawą, lekko mleczną nutą i orzechowym posmakiem. Głęboko przerośnięty miąższ o złotawym kolorze stanowi wykwintne uzupełnienie sałat, wydobywa walory smakowe warzyw, owoców morza i ryb. Kremom i zupom nadaje subtelną spoistość, dzięki czemu nie wymagają dodania śmietany. Złoty medalista w kategorii Ser do pizzy w konkursie Good Cheese 2018.
Good Cheese to konkurs zadedykowany polskim producentom sera, którzy komercyjnie oferują ser na naszym rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ upubliczniane są jedynie pierwsze trzy miejsca. Sędziowie oceniają główne walory smakowe o także wrażenia ogólne. Wszystkie produkty były wyjęte z opakowań i zakodowane – jurorzy nie wiedzieli jaki ser oceniają. Serom przyglądali się profesjonaliści – kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Pełne wyniki konkursu dostępne są na stronie www.goodcontest.pl