Ser topiony Lazuretta Błękitna

Ser topiony Lazuretta Błękitna z Lazur SZGPR – harmonijna kombinacja sera pleśniowego Lazur Błękitny oraz czosnku i szczypiorku. Lazuretta Błękitna charakteryzuje się aksamitną konsystencją sera topionego i zdecydowanym, ostrym posmakiem szlachetnej pleśni charakterystycznej dla sera Lazur Błękitny. Dzięki swojej kremowej konsystencji może być świetnym dodatkiem do gorącego makaronu, podstawą klasycznego fondue, czy sosu do pieczonego mięsa lub grillowanych warzyw. Srebrny medalista w kategorii Ser topiony w konkursie Good Cheese 2018.


Good Cheese to konkurs zadedykowany polskim producentom sera, którzy komercyjnie oferują ser na naszym rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ upubliczniane są jedynie pierwsze trzy miejsca. Sędziowie oceniają główne walory smakowe o także wrażenia ogólne. Wszystkie produkty były wyjęte z opakowań i zakodowane – jurorzy nie wiedzieli jaki ser oceniają. Serom przyglądali się profesjonaliści –  kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Pełne wyniki konkursu dostępne są na stronie www.goodcontest.pl