Serek z Wartkowic z Burakiem z SM Mleczwart – bazą serka jest ser twarogowy kwasowo-podpuszczkowy, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Do niej dodawane są starte, ugotowane buraki które oprócz smaku „buraka” nadają serkowi intensywny różowy kolor. Brązowy medalista w kategorii Serek do smarowania w konkursie Good Cheese 2018.
Good Cheese to konkurs zadedykowany polskim producentom sera, którzy komercyjnie oferują ser na naszym rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ upubliczniane są jedynie pierwsze trzy miejsca. Sędziowie oceniają główne walory smakowe o także wrażenia ogólne. Wszystkie produkty były wyjęte z opakowań i zakodowane – jurorzy nie wiedzieli jaki ser oceniają. Serom przyglądali się profesjonaliści – kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Pełne wyniki konkursu dostępne są na stronie www.goodcontest.pl