Jantar-Klin z SM Mlekpol – ser typu włoskiego, w kategorii premium. Wyprodukowany z najlepszego mleka od krów wypasanych w najczystszych regionach Podlasia. Twardy, o głębokim wyrazistym smaku. Znakomicie komponuje się z makaronami, w zapiekankach i jako przekąska koktajlowa na deskę serów. Srebrny medalista w kategorii Ser twardy na deskę w konkursie Good Cheese 2018.
Good Cheese to konkurs zadedykowany polskim producentom sera, którzy komercyjnie oferują ser na naszym rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ upubliczniane są jedynie pierwsze trzy miejsca. Sędziowie oceniają główne walory smakowe o także wrażenia ogólne. Wszystkie produkty były wyjęte z opakowań i zakodowane – jurorzy nie wiedzieli jaki ser oceniają. Serom przyglądali się profesjonaliści – kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Pełne wyniki konkursu dostępne są na stronie www.goodcontest.pl