Twaróg Półtłusty z Krośniewic

Twaróg Półtłusty z Krośniewic z OSM Proszkownia Mleka w Krośniewicach – to znakomity twaróg otrzymywany metodą tradycyjną. Produkcja polega na ukwaszeniu mleka czystymi kulturami mleczarskimi i na odpowiedniej obróbce skrzepu. Nie zawiera żadnych substancji dodatkowych. Dzięki swoim walorom twaróg półtłusty z Krośniewic jest wysoko oceniany zarówno przez konsumentów jak i szefów kuchni. Brązowy medalista w kategorii Twaróg Świeży w konkursie Good Cheese 2018.


Good Cheese to konkurs zadedykowany polskim producentom sera, którzy komercyjnie oferują ser na naszym rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ upubliczniane są jedynie pierwsze trzy miejsca. Sędziowie oceniają główne walory smakowe o także wrażenia ogólne. Wszystkie produkty były wyjęte z opakowań i zakodowane – jurorzy nie wiedzieli jaki ser oceniają. Serom przyglądali się profesjonaliści –  kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Pełne wyniki konkursu dostępne są na stronie www.goodcontest.pl